Хапшење / - илустрација
04/01/2022 u 20:17 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сину Вуке Голубовића никако да изрекну пресуду

Према оперативним сазнањима полициjе, оптужени су уље које су отуђивали из трафо-станица у већим количинама продавали возачима камиона и пољопривредних машина

Судија беранског Основног суда Дубравка Поповић ни након више од годину дана није пресудила у предмету против Алексе Голубовића, Александра Давидовића и Васа Ћеранића из тог града, коjи су ухапшени због сумње да су у дужем временском периоду крали уље из трафо-станица Берана, Андриjевице, Плава и Гусиња. Њима се на терет ставља да су починили кривично дjело крађа.

Оптужени Голубовић jе син некадашњег предсjедника општине Беране Вуке Голубовића, коме се у Вишем суду суди због злоупотребе службеног положаjа.

Крађа уља из трансформатора била jе врло организован "бизнис", а уље jе, према оперативним сазнањима полициjе, продавано у већим количинама возачима камиона и пољопривредних машина у jедноj кафани у беранском приградском насељу Пешца.Полициjа jе током претреса кућа оптужених пронашла специjалну опрему и алат, коjи су послати на вjештачење.

Због крађе десетак литара уља, окривљени су нериjетко правили штету од више десетина хиљада еура. Наиме, ако се на вриjеме не откриjе о чему се ради и ако се уље не долиjе, страда трансформатор или прегори читава трафо-станица. Окривљени су понекада остављали мало уља, тек толико да се одмах не уочи да jе трафо-станица обиjена.

Минерално уље из трансформатора користи се у мањим количинама за прочишћавање мотора, а до њега се углавном долази на црном тржишту, пошто га нема у продаjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 00:17