19/08/2021 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шкаљарац "пао" у Бањалуци: Ухапшен на основу потјернице због учешћа у убиству Вулетића

Божовића сумњиче за организовани криминал, фалсификовање исправе и неовлаштено кориштење личних података.

Милош Божовић држављанин Црне Горе са Цетиња који је ухапшен у Бањалуци на основу потјернице расписане због убиства и који се повезује са “шкаљарским кланом”, пријављен је Тужилаштву БиХ због сумње да је набавио и користио лажну личу карту издату у Словенији, сазнају “Nezavisne”.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, које је против њега поднијело извјештај, саопштено је да М.Б. сумњиче за организовани криминал, фалсификовање исправе и неовлаштено кориштење личних података.

-Постоји сумња да је М.Б. од неутврђеног дана до 17. јула, на подручју БиХ, по претходном договору са њему познатим лицем или више њих у саставу организоване криминалне групе, прибавио фалсификовану исправу издату од надлежног органа. Осумњичени је потом фалсификовану личну карту употријебио у правном саобраћају, неовлаштено користећи лажне податке на њој- наводи се у саопштењу.

Божовић је ухапшен 17. јула у Бањалуци на основу потјернице која га терети због учешћа у убиству Никшићанина Ранка Вулетића. Након испитивања предат је у Суд БиХ који му је одредио екстрадициони притвор.

Тада је ухапшен инспектор МУП-а РС Младен Миловановић (37) звани Мили због сумње да је помагао Божовићу након учињеног кривичног дјела, односно да му је помогао у скривању.

Миловановић је у затвору провео мјесец дана и недавно је пуштен уз мјере забране. Мјере предвиђају забрану напуштања боравишта, града Бањалуке уз привремено одузимање путних исправа, и уз забрану издавања нових путних исправа.

Осим тога Миловановићу се забрањује кориштење личне карте за прелазак државне границе и обавезан је да се свака три дана јавља Полицијској станици Бањалука-Центар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 00:47