/ - IVAN PETROVIC-IPE (ilustracija)
12/12/2021 u 17:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Шкаљарци" планирали ликвидацију, па обилазили и породичну гробницу мете

Комуникација Ђукића и других наводних чланова ове криминалне групе пресретнута је од стране истражних органа и тиме су спријечена бројна убиства

Специјално државно тужилаштво води неколико истрага против барског огранка "шкаљарског клана"  чији вођа је према наводима СДТ-а Стефан Ђукић. Комуникација Ђукића и других наводних чланова ове криминалне групе пресретнута је од стране истражних органа и тиме су спријечена бројна убиства.

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

Подсјећамо, Ђукић је, према наводима СДТ-а,  из украјинског планирао извршење тешких кривичних дјела а међу којима су и планирање убиства тужилаца, судије и службеника полиције. О томе је портал Дан раније и писао.

На мети тужиоци, судија и полиција

Поред ове велике истраге против Ђукићеве групе, црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује он, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.Они су наводно мјесецима пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Јована Клисића.

У једној од комуникација,  у који је портал Дан имао увид, откривено је да је планирана ликвидација баранина Н.Д. (име познато редакцији портала Дана). Како је истрага била успјешна, ово кривично дјело је спријечено и није извршено. 

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

Према наводима из пресретнуте комуникације, осумњичени су имали задатак да прате мету а ишли су чак и толико далеко да су "опсервирали и породичну гробницу мете".

(ВИДЕО) Атентатори на Звицера пред судом-оптужница враћена на дораду: Руком покрили камеру, тражили да их новинари не сликају

Тако је, према наводима СДТ-а, осумњичени Ђукић планирао да ликвидира Н.Д. "на начин што је захтјевао од оптуженог Нина Кораћа  да прати кретање оштећеног на територији Бара  а од окривљених  Милана Брајовића и Зорана Перовића да прате кретање оштећеног на територији Подгорице.

(ФОТО) Истрага против Ђукића и групе: За смјену Катнића и Чађеновића извршној власти планирали дати милион еура

-... док је од окривљеног Душана Дудића захтијевао да буде директни извршилац  планираног убиства тако што ће на подмукао начин, чекајући у засједи и у погоднбом тренутку испод возила  које користи оштећени поставити  експлозивну направу велике разорне моћи и исту активирати помоћу механизма за даљинско активирање. Што су осумњичени и прихватили па је у Бару осумњичени Нино Кораћ у правцу припрема у циљу извршења планираног кривичног дјела опсервирао кућу оштећеног, те породичну гробницу фалимије Д. на Градском гробљу у Бару, гдје је оштећени са члановима своје породице требао да одржи помен покојном члану породице, као и паркинг просторе на којима се очекивао долазак, а у циљу избора мјеста извршења планираног кривчног дјела- наводи се између осталог у документу истраге у који је портал Дан имао увид.

(ВИДЕО) Детаљи истраге: Ево како је украјинска полиција помогла шкаљарцима у нападу на Звицера

Како се даље прецизира, те податке су осумњичени путем криптованог мобилног телефона доставили Ђукићу који се налази у украјинском затвору.

Атентат на Радоја Звицера

Према наводима истражних органа Украјинхе, Ђукић и Тузовић су означени као особе које су директно пуцале у Звицер, испаливши више од дедсет хитаца. Осумњичени су  у притвору од краја пролећа 2020. године након што су их специјалне службе притвориле у Одеси док су бјежале са мјеста  злочина.  Подсјећамо, Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви

-Док је оптужени Милан Брајовић по налогу Ђукића, пратио кретање оштећеног Н.Д. и  извиђао простор око стана у насељу Сити кварт, који је оштећени користио у Подгорици. Перовић Зоран је врбовао за сада непознато лице да извиђа и фотографише гаражна мејста  у подземним гаражама у насељу Сити кварт, гдје се налази стан оштећеног, при чему даље радње од стране осумњичених нису предузете- наводи сe у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:00