/ - UNSPLASH, PIšTOLJ, ILUSTRACIJA
26/05/2023 u 09:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slovenija: Policija čuva sudiju koji sudi "kavačkom" klanu

Slovenačka policija je u akciji uhapsila oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana. Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem

Pred sudom u Sloveniji vodi se krivično- pravni postupak protiv ogranka "kavačkog" klana u toj zemlji. Optužnicom, koja je rezultat akcije u kojoj je razbijena pomenuta kriminalna organizacija, obuhvaćen je veći broj lica.

Kako piše Večer.slo, sudija koji sudi u tom postupku dobio je zaštitu od policije.

U Sloveniji počinje suđenje članovima Kavačkog klana

- Policiјa čuva sudiјu Tomaža Bromšeta, koјi zbog obimnosti predmeta trenutno sudi samo u јednom predmetu, a to јe slučaј slovenačke ćeliјe klana Kavač - navodi Večer.slo.

Kako navodi pomenuti portal, Sud i policiјa ne komentarišu zašto јe neopһodna njegova zaštita, ali u svakom slučaјu podaci o njegovoј zaštiti otkrivaјu da јe sudiјa vjerovatno dobiјao prijetnje.

Podsjećamo, navodni članovi slovenačke ćelije Kavačkog klana uhapšeni su u maju 2021.

Slovenačka policija je tada uhapsila oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana. Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem.

Slovenačka policija i kancelarija vrhovnog državnog tužilaštva tada su saopštili da je nedavno otkriven slovenački ogranak Kavačkog klana, aktivan od 2018. godine, prenosi STA.

Oni su u saradnji sa stranim bezbjednosnim službama, uhapsili više osumnjičenih u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće.

Šestoro osumnjičenih je privedeno, a vjeruje se da je riječ o osobama na visokim pozicijama u ovoj organizaciji. Prema nezvaničnim informacijama Večera, kriminalna grupa navodno je, na nedjeljnom nivou, krijumčarila više kilograma različitih narkotika iz Holandije i Španije.

Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i "izvozila" u Austriju i Njemačku, prenosi rtcg portal.

Postojala je i podjedinica za trgovinu drogom sa Italijom, dok je najveći dio trgovine oružjem navodno vršen između Slovenije, Srbije, Slovačke i Holandije.

Policija neke od uhapšenih povezuje sa preprodajom veće količine oružja kojim se trguje u Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i Srbiji. Navodno su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje i njima trgovali preko kompanija osnovanih u Kopru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. maj 2023 09:22