Budimir Šegrat stigao na saslušanje u SDT  / - FOTO: DAN PORTAL
07/06/2023 u 08:56 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Slučaj "Stambeni krediti": Saslušan Šegrt, negirao da je počinio zloupotrebu položaja

Prema navodima SDT-a, postoje osnovi sumnje da su članovi Komisije za stambena pitanja funkcionera, zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima u periodu 2016–2020

Funkcioner Demokratske parije socijalista (DPS) Budimir Šegrt saslušan je u SDT-u, u svojstvu osumnjičenog u predmetu “Stambeni krediti”. Prema nezvaničnim saznanjima on je negirao izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, za koje ga tužilaštvo tereti. Nakon saslušanja, Šegrt i njegovi advokati nisu davali izjavu za medije.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Takođe, izvršenje djela negirali su i juče saslušani funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović i Dražen Miličković, bivši konzul u Sremskim Karlovcima. 

Prema navodima SDT-a, postoje osnovi sumnje da je Bošković kao predsjednik vladine Komisije za stambena pitanja funkcionera, zloupotrijebio službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima u periodu 2016–2020. 

Pokretanje krivičnog postupka protiv Boškovića omogućeno je od sredine aprila, kada je aktuelna parlamentarna većina glasala sa skidanje njegovog imuniteta, ali i poslaničkog imuniteta još četvoro poslanika – Ivana Brajovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić i Suzane Pribilović (DPS). 

Poslanici su glasali po zahtjevu SDT-a, a nakon što je Administrativni odbor Skupštine predložio skidanje imuniteta. U SDT-u smatraju da postoje osnovi sumnje da su poslanici Bošković, Brajović, Šehović,

Pribilović i Sekulović počinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 

Oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli stotine odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, a sve je to, kako sumnja tužilaštvo, rađeno bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020. Tužioci sumnjaju da su Bošković i navedeni poslanici učinili to krivično djelo, donoseći odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionerasuprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera Vlade. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:28