/ - FOTO: PRINTSCREEN/RTCG
08/06/2023 u 08:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj "Stambeni krediti": Pribilović saslušana u SDT-u

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak

Nastavljeno je saslušanje u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Jutros je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušana funkcionerka DPS-a Suzana Pribilović. Ona nije imala komentar za medije nakon razgovora s tužiocem.

Juče su u tužilaštvu krivicu negirali nekadašnji članovi Komisije za dodjelu stanova i bivši ministri Budimir Šegrt (DPS), Damir Šehović i Osman Nurković. Šehović je kazao da je riječ o marketinškom triku premijera Dritana Abazovića koji okušava da podigne rejting pred izbore i apelovao na tužioca da što prije donese odluku, kako bi se skinuo teret s njegovog imena.

(VIDEO) Slučaj "Stambeni krediti": Damir Šehović tvrdi da Abazović krivičnom prijavom pokušava da podigne rejting

Bivši ministar Osman Nurković kazao je da nema ni riječi o krivičnom djelu.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić.

Nurković: Nema argumenata kojim će se potkrijepiti krivična prijava

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore.

(VIDEO) Brajović: Zakonito sam postupao, odluke je donosila Vlada a ne Komisija

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 22:20