Bošković dolazi u SDT / - ŽELJKA BOJANIć
05/06/2023 u 08:23 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj "stambeni krediti": Predrag Bošković stigao na saslušanje u SDT

Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19. aprila je Skupština ukinula imunitet

U specijalnom državnom tužilaštvu danas počinje saslušanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata Crne Gore (SD), kojima je Skupština skinula imunitet povodom slučaja  dodjele stanova i stambenih kredita. 

Tužilačko-istražni postupak vodi državni tužilac Vukas Radonjić.

Ovom istragom obuhvaćeni su Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića

Bošković je stigao u SDT, sa advokatom Zoranom Piperovićem. Za danas je planirano i saslušanje Numanovića i Sekulić. 

image

Bošković dolazi u SDT

- ŽELJKA BOJANIć

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji  članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno  propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

Podsjećamo, Boškoviću,  Sekulić,  Pribilović,  Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula  imunite.  Oni su osumnjičeni za  zloupotrebu službenog  položaja. 

 Prema navodima istrage, SDT sumnja da

oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova,  bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag  Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:13