abazović tunel viši sud / - FOTO: VLADA CRNE GORE
01/11/2023 u 13:34 h
Željka Bojanić, Bojana BožovićŽeljka Bojanić, Bojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj "Tunel": Nakon iskaza svjedoka, odbrana optuženih i pretresa stanova proširena istraga

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici izdalo je prije nekoliko dana naredbu proširenju istrage povodom slučaja "Tunel" - obijanje depoa Višeg suda.   

Podsjećamo, osumnjičene u slučaju "Tunel" su Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović. Oni su  13. oktobra saslušani kod osnovnog državnog tužioca. Istragom su obuhvaćeni i državljani Srbije Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić. 

Slučaj "Tunel": Saslušano više svjedoka povodom obijanja depoa Višeg suda

ODT je proširilo istragu nakon pribavljanja novih dokaza. Kako se navodi u naredbi o proširenju, osnovana sumnja da je Baćović počinila djela za koja je ODT tereti proizilazi iz njene odbrane, kao i iz odbrane optuženog Vuljaja.

- Zatim iz dva zapisnika o pretresanju stana Baćović Katarine, potvrde o privremeno douzetim predmetima na njeno ime i iskaza svjedoka A.L., N.Ć. i T.V.- piše u naredbi Osnovnog tužilaštva Podgorica u koju je portal Dan imao uvid.

Takođe, Tužilaštvo navodi da osnovana sumnja u odnosu na Milačića, Piperovića i Vuljaja proizilazi između ostalog i iz  zapisnika o pretresanju stana Piperovića, te potvrde o privremeno oduzetim predmetima od njega i posebno odbrane osumnjičenih Baćović i Vuljaja.

Podsjećamo, po međunarodnoj potjernici INTERPOL-a Podgorica na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, 13. 10. 2023. uhapšen je  Vladimir Erić (32) državljanin Republike Srbije, a kojeg naša država potražuje zbog pomenutog slučaja.

- On je pristupio na gore pomenuti aerodrom sa namjerom da otputuje za Beograd, a gdje je lišen slobode po međunarodnoj potjernici naše države. On se potražuje od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djela sprječavanje dokazivanja u saizvršilaštvu- naveli su ranije iz UP  povodom hapšenja Erića.

Kako je ranije portal Dan pisao, prema podacima iz istrage, u koje je portal Dan imao uvid,  Vuljaj Marijan je u odbrani pred tužiocem kazao da su krađu stvari iz depoa Višeg suda organizovali osumnjičeni Piperović Ivica zajedno sa njegovim šurom Milačić Nikolom.

On je naveo da mu je to poznato iz razgovora sa Katarinom Baćović. Baćović je, prema nezvaničnim informacijama, pred tužiocem tada  kazala da nema veze sa kopanjem tunela, ali da jeste iznajmila stan u namjeri da tu bude salon za vjenčanice gdje bi radila.

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja. To proizilazi iz naredbe za istragu u koju je portal Dan imao uvid.

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:04