Predrag Mirotic, privodjenje / PREDRAG MIROTIC, PRIVODJENJE - LAZAR RUZIC
29/09/2023 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slučaj "Tunel": Odbijena žalba, Mirotić ostaje iza rešetaka

Vijeće ističe da se pritvor pokazuje kao opravdan i nužan, s obzirom da se ista svrha ne bi mogla postići nekom drugom, blažom zakonskom mjerom, navode na sajtu Osnovnog suda Podgorica

Osnovni sud u Podgorici odbio je kao neosnovanu žalbu  koja je uložena na odluku o određivanju pritvora Predragu Mirotiću, uhapšenom u slučaju " Tunel".

Predrag Mirotić 30 dana u pritvoru

"Odbijena kao neosnovana žalba braniteljke okrivljenog izjavljena protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja

Krivično vijeće suda odbilo je kao neosnovanu žalbu braniteljke okrivljenog P.M. izjavljenu protiv rješenja sudije za istragu kojim mu je određen pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja, u predmetu koji je u javnosti prepoznat pod nazivom "Tunel".

I po mišljenju vijeća postoje razlozi za određivanje pritvora zbog okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni P.M. boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da se radi o licu koje je višestruko osuđivano, između ostalog i za krivično djelo teška krađa, što ukazuje da je riječ o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela. Osim toga, postoji i realna bojazan da bi boravkom na slobodi ovaj okrivljeni mogao ometati krivični postupak uticajem na ostale okrivljene i za sada nepoznata lica koja su osnovano sumnjiva da su neposredno učestvovala u izvršenju predmetnih krivičnih djela, zbog čega, po nalaženju vijeća, stoji i ovaj pritvorski osnov.

U konačnom, vijeće ističe da se pritvor pokazuje kao opravdan i nužan, s obzirom da se ista svrha ne bi mogla postići nekom drugom, blažom zakonskom mjerom", navode na sajtu Osnovnog suda Podgorica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:29