/ - PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
14/02/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Службеница банке оптужена због лажних кредита: Подигла 133.408 еура

Због злоупотребе службеног положаја у привредном пословању кривична пријава против руководитељке филијале банке у Бару.

Полиција је Основном државном тужилаштву у Бару поднијела кривичну пријаву против М.М. (49), руководитељке филијале једне банке у том граду.

- М.М. се сумњичи за три кривична дјела злоупотреба службеног положаја у привредном пословању. Она је у својству одговорног лица овог привредног друштва, у три наврата током 2020. и 2021. године, злоупотријебила свој положај и повјерење које јој је дато у погледу располагања имовином банке и њених клијената. Како се сумња, М.М. је неовлашћено, без присуства и овлашћења клијената банке приступила бази података клијената и по сопственом избору из базе издвојила клијенте, затим, такође на основу неовлашћено прибављених личних података и без личног присуства клијената, захтијевала креирање кредитне документације са лажним исправама у погледу овлашћених подносилаца захтјева за добијање кредита, у стварности клијената банке- наводе из полиције.

Након тога, неовлашћено је давала одобрења кредита, те је, поново злоупотријебивши свој положај и прекорачивши овлашћења у односу на хијерархијски подређене, захтијевала процесуирање наведених лажних кредита до момента исплате.

- На крају лажно креираног процеса одобравања фиктивног кредита, како се сумња, М.М. је подизала новац у одобреним износима и то 10.08.2020. године са рачуна једног депонента банке износ од 50.000 еура, 06.12.2020. године са рачуна другог депонента банке износ од 72.000 еура, те током 2021. године, у више наврата, са рачуна још једног депонента банке подигла укупно 11.408 еура- наводе из полиције.

Она је на овај начин прибавила противправну имовинску корист у износу од 133.408 еура, те је банци у којој је запослена и клијентима банке нанијела имовинску штету у поменутом износу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:14