Фото: Управа полиције / -Фото: Управа полиције
03/03/2022 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Квалитетна регионална сарадња снажан инструмент у борби против криминала

Брђанин је нагласио да је црногорска полиција јасно опредијељена да заједничким и синхронизованим активностима у борби против свих облика криминала допринесе снажењу стабилног безбједносног амбијента у региону

Квалитетна регионална сарадња полицијских агенција и служби је снажан инструмент за спровођење финансијских истрага, што је ефикасно средство за сузбијање организованог, али и других облика криминала, један је од закључака састанака директора полиција Републике Сјеверне Македоније, Црне Горе, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Црногорску делегацију су чинили директор Управе полиције Зоран Брђанин са помоћником директора Дејаном Кнежевићем.

Директори полиција су се осврнули на тренутно стање безбједности у земљама из којих долазе, као и на изазове са којима се безбједносне службе могу суочити у наредном периоду.

Брђанин је нагласио да је црногорска полиција јасно опредијељена да заједничким и синхронизованим активностима у борби против свих облика криминала допринесе снажењу стабилног безбједносног амбијента у региону.

На састанку су разматрана актуелна миграциона питања, као и дјеловање полицијских служби у борби против организованог и транснационалног организованог криминала и тероризма.

image

Фото: Управа полиције

-Фото: Управа полиције

Нагласак је стављен на усавршавање полицијских службеника у областима кључним за ефикасну борбу против свих облика криминала, а посебно организованог који, служећи се савременим технологијама, готово свакодневно поприма нове облике, у наредном периоду биће интензивирано.

image

фото: Управа полиције

-фото: Управа полиције

Потврђена је добра сарадња у области криминалистичко-обавјештајних послова која ће се и надаље јачати, те су истакнути одлични резултати у дјеловању полицијских служби на лоцирању и хапшењу чланова и вођа организованих криминалних група.

Међународна полицијска сарадња је као кључни елемент за спровођење координираних полицијских операција земаља региона дала конкретне резултате, те ће фокус заједничких активности и у наредном периоду бити на додатном снажењу професионалних партнерских односа кроз овај облик сарадње.

Директори полиција имали су прилику присуствовати и тактичкој показној вјежби специјалне јединице Министарства унутрашњих послова Републике Сјеверне Македоније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:24