/ foto: SRĐJAN BOLJEVIĆ
16/12/2022 u 11:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spasojevića smijenili sa mjesta načelnika, raspoređen u Centar za obrazovanje

Osim što je smijenjen protiv Spasojevića je pokrenut disciplinski postupak zbog medijskih istupa

Načelnik istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Predrag Spasojević smijenjen je sa te funkcije, saznaje “Dan”. 

On je raspoređen na novo radno mjesto u Centar za obrazovanje. Nakon što se završi disciplinski postupak i ako se utvrdi da nije prekršio pravila poslovanja biće vraćen na mjesto načelnika, saznaje portal "Dan".

Kako saznajemo, na novom radnom mjestu Spasojeviću će biti plata u istom rangu i poziciji. Protiv njega će se voditi samo disciplinski postupak zbog gostovanja u nTV emisiji bez zvaničnog odobrenja.

Na Spasojevićevu porodičnu kuću nedavno je bačena bomba. Osim što je smijenjen protiv Spasojevića je pokrenut disciplinski postupak zbog medijskih istupa. 

Kako saznajemo, postupak će se odvijati u okviru etičke komisije. Vezan je za izjave Spasojevića i predsdtavljanje određenih informacija iz UIKS-a  za  koje, kako Uprava smatra, je trebao da traži dozvolu nadređenih.

UIKS pokrenuo disciplinski postupak protiv načelnika Istražnog zatvora

Podsjećamo, Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih se ranije oglasio saopštenjem u kojem su naveli da se u potpunosti ograđuju od svih izjava službenika Spasojevića (posebno onih koje sadrže ili mogu sadržati bilo koji politički segment), a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima jednog državnog službenika i namještenika UIKS-a, navodi se u saopštenju UIKS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:08