Petar Ivanovic  / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
29/12/2023 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Petra Ivanovića

Optužnicom su obuhvaćeni i Budimir Mugoša, Blagota Radulović i Zoran Vukčević. Tužilaštvo tereti i procjenitelja M.A.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše, a zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom raspodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017.godine. Optužnicom je obuhvaćen i bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević i nekadašnji direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede Blagota Radulović.

Optužnica je predata Višem sudu u Podgorici, potvrdio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva, državni tužilac Vukas Radonjić.

-SDT je danas predalo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanje u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja: P.I., B.M. i B.R., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017.godine, navodi se u saopštenju.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, okrivljenog Z.R., za krivično djelo nesavjestan rad u službi i protiv okrivljenog procjenitelja M.A., za krivično djelo zloupotreba procjene, jer postoji osnovana sumnja da su svojim postupanjem pribavili korist privrednom društvu „IMGradina" DOO Rožaje, a teško povrijedili prava i nanijeli štetu Ministarstvu poljoprivrde i ruralnog razvoja u postupku namirenja potraživanja iz Ugovora o kreditu iz datog kolaterala.

- U odnosu na okrivljena pravna lica "Vektra-Jakić" DOO Pljevlja, "Milkraft Leche" DOO Bijelo Polje, "HM Durmitor" DOO Žabljak, "EKO-PER" DOO Šavnik, "IMGradina" DOO Rožaje i njihova odgovorna lica Dragana Brkovića, Krsta Kneževića, Vladimira Kujundžića, Džemala Škrijelja i Ljuba Perišića, obustavljena je istraga za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti, saopštio je Radonjić.

Krajem oktobra, Ivanović je saslušan u SDT-u povodom  predmeta Abu Dabi.

Ivanović saslušan u predmetu "Abu Dabi fond"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:40