/ dAN
10/03/2023 u 12:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SPUŠKI ZATVOR: Zatvorenik pronađen mrtav u toaletu

O navedenom događaju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah obavijestila Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti

U Spuškom zatvoru danas, oko 10. 30, pronađeno je u toaletu beživotno tijelo zatvorenika R.K. 

-Dana 10.03.2023.godine, oko 10,30 časova u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zatvoru za kratke kazne, u toaletu jedne od prostorija u kojoj borave osuđena lica, pronađeno je beživotno tijelo zatvorenika R.K.- saopštili su iz UIKS-a.

Dodaju da je zatvorenik R.K. bio smješten u sobi sa još jednim zatvorenikom, koji je pozvao službenike obezbjeđenja, s obzirom da se zatvorenik R.K. duže vremena zadržao u toaletu i nije odgovarao na njegove pozive.

-Službenici obezbjeđenja su odmah ušli u sobu, otvorili vrata toaleta i zatekli zatvorenika R.K. bez znakova života. Tom prilikom odmah je obaviješten zatvorski ljekar koji je po dolasku u Zatvor za kratke kazne utvrdio da je kod R.K. nastupila smrt- pojašnjavaju iz UIKS-a.

O navedenom događaju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah obavijestila Upravu policije i nadležno tužilaštvo u cilju preduzimanja radnji iz okvira njihove nadležnosti, te utvrđivanja tačnog uzroka smrti zatvorenika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
UIKSZATVORENIKSMRT
24. april 2024 11:00