Албански медији
05/06/2021 u 08:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шта се зна о нестанку Елезовића: Од отмице мафије, свједока сарадника до бјекства за Америку?

На основу незваничних информација може се, условно речено, рећи да се зна много, али, како нема званичних информација, може се рећи да се не зна скоро ништа

Већ пар дана, како домаћи, тако и регионални медији извјештавају о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића. У њиховим наводима може се чути више верзија о нестанку Елезовића.  Међутим, полиција и тужилаштва Црне Горе и Албаније се нису званично обратили медијима поводом овог догађаја, како не би ометали истрагу. Подсјећамо, нестанак Елезовића пријавила је његова супруга.

Истрага о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Узете изјаве од више службеника полиције

Као најновија информација, међу домаћим и страним медијима, појавили су се наводи да је Елезовић наводно побјегао за Америку. Тако се за врло кратак временски период говорило о „изсказу свједока, отмици, евентуалном убиству и бјекству”. Тако да се на основу незваничних информација може, условно речено, рећи да се зна много тога, али како нема званичних информација може се рећи да се за сада не зна скоро ништа.

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Према наводима албанских медија, и њихово тужилаштво покренуло је истрагу о мистериозном нестанку Елезовића. Портал Java NEWS објавио је, недавно, следеће: „Према члановима породице, последњи разговор с Елезовићем: `Идем у Скадар јер имам посао. Не касним, јер кад дођем, биће кратко`“, рекао је шеф Анти-дроге, подразумијевајући да ће се преко водене границе Албаније са Црном Гором вратити на ријеци Буни у предјелу између Пентара и Реча.

Из албанских медија познато је и да је Елезовић „последњи контакт са породицом изгубио 27. маја ове године, усред албанске водене границе са Црном Гором у близини Пентара и Ријеке на Буни”.

Подсјећамо, портал Дан је недавно објавио, према незваничним сазнањима, да је од више полицијских службеника узета изјава због прикупљања информација поводом нестанка бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића. Како незванично сазнајемо од извора блиског истрази, Основно државно тужилаштво почело је да извиђа случај нестанка Елезовића.

Албански медији: Елезовића су можда мафијашке групе узеле за таоца

Поред тога, према незваничним информацијама, надлежни провјеравају и наводе везане за акцију „Замка”  и да ли нестанак Елезовића има везе са њом. Подсјећамо, у тој операцији полиције ухапшене су 24 особе због сумње да су као криминална организација прошверцовали око двије и по тоне марихуане из правца Албаније, преко територије Црне Горе.

Почетком фебруара службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Одсјека за борбу против кријумчарења дроге реализовали су акцију „Замка”, која је спровођена десет мјесеци са Специјалним и Вишим државним тужилаштвом као и са међународним партнерским службама.

Истражни органи Црне Горе још се нису званично огласили о овом случају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:36