Основни суд Подгорица / Дан
26/04/2022 u 11:44 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стафорд напао жену и дјевојчицу, Основни суд власника осудио условном казном

Њему је изречена казна у трајању од три мјесеца затвора која се неће извршити уколико у наредних годину дана не учини ново кривично дјело

Подгорички Основни суд донио је пресуду на основу споразума о признању кривице којом је С.Ђ. из Подгорице условно кажњен због изазивање опште опасности. Њему је изречена казна у трајању од три мјесеца затвора која се неће извршити уколико у наредних годину дана не учини ново кривично дјело. Како се наводи у пресуди, 17. августа прошле године, око 11 часова, у Улици Бора и Рамиза у Подгорици, С.Ђ. је општеопасном радњом изазвао опасност за живот и тијело људи.

– Он је у свом дворишту држао опасног пса расе амерички стафордски теријер а да притом није обезбиједио простор из којег пас не може да побјегне и тиме спријечио да угрози безбједност другог лица, већ је у тренутку када су се оштећене С.Р. и малољетна Л.Р. налазиле на улици, пас истрчао из дворишта и скочио на оштећене, усљед чега су оне пале на бетон, да би затим покушао да уједе малољетну Л.Р. док се налазила на бетону, у чему га је спријечила оштећена С.Р., коју је том приликом ујео за прст десне руке – наводи се у пресуди.

Том приликом, додаје се, оштећена С.Р. задобила је рану у виду уједине у предјелу другог прста десне руке, а малољетна Л.Р. огуљотине у десној половини чеоног предјела и у десном лопатичном предјелу, огуљотине у предјелу десног и лијевог лакта и огуљотину у предјелу десног кољена. Суд је извршио увид у доказе предложене оптужним предлогом, међу којима је и медицинска документација на име оштећених, као и налаз и мишљење вјештака медицинске струке.

– Окривљени С.Ђ. раније није осуђиван, што је несумњиво утврђено из увјерења из казнене евиденције, сходно чему је, по оцјени суда, а имајући у виду и остале олакшавајуће околности, изречена условна осуда која је сразмјерна степену кривице окривљеног и тежини учињеног кривичног дјела – пише у пресуди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:49