/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
13/12/2021 u 09:51 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станишићу 11 мјесеци затвора: Признао покушај убиства на мах

Претходно је доведен без своје кривице у јаку раздраженост тешким вријеђањем од стране Бориса Драгославића

Станишић Стефан осуђен је за убиство на мах у покушају и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја на јединствену казна затвора 11 једанаест мјесеци. Он је склопио споразум о признању кривице са Вишим државним тужилаштвом, тужитeљком Татјаном Беговић 4. октобра 2021. године.

Станишић оптужен због убиства у покушају: Због увреда испалио више хитаца

Оштећени у овом случају је Борис Драгославић

- Окривљени С. С. признаје да је 04. марта 2021. године, око 10,30 часова, у Подгорици, у близини угоститељског објекта „М. Л.“, претходно доведен без своје кривице у јаку раздраженост тешким вријеђањем од стране оштећеног Д. Б., који му је прво преко телефона упутио ријечи: „Ђе си п... једна, дођи да се видимо, пребићу те кад те ухватим“ па након договора да се нађу код угоститељског објекта, када је оштећени стигао на договорено мјесто и наставио са увредама и тешким вријеђањем окривљеног говорећи: „п... једна, данас ћеш да схватиш ко је ко, било је доста свега, задавићу те, сад ћеш ми платити, п... једна убићу те, нећеш га живјет, све ти ј... живо и мртво, мртав си, запамти, назовеш ли С. још који пут или јој пошаљеш поруку мртав си“ а затим и потегао руку испод кошуље симулирајући као да има оружје, окривљени поступајући на мах са умишљајем покушао да лиши животаД. Б.. Извадио је пиштољ марке „Сиг Сауер“, калибра 9 мм, који пиштољ је  неовлашћено набавио и носио и у правцу оштећеног испалио више хитаца од којих су га два погодила, наносећи му тешку тјелесну повреду, да би се окривљени након испаљених хитаца дао у бјекство- наведено је споразумом.

Чиме је извршио кривично дјело убиство на мах у покушају из члана 145 у вези члана 20 Кривичног законика Црне Горе и кривично дјело – недозвољено држање оружја и експлозивних материја из члана 403 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:24