Славољуб Стијеповић / Фото. Срђан Бољевић
16/07/2021 u 08:12 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стијеповић пред судом следећег петка

Судија подгоричког Вишег суда Драгица Вуковић заказала за 23. јул поновну контролу оптужнице бившем градоначелнику Подгорице

Судија подгоричког Вишег суда Драгица Вуковић заказала је за 23. јул поновну контролу оптужнице бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Мигу Стијеповићу након што је Апелациони суд у цjелости прихватио жалбу специjалне тужитељке Лидиjе Вукчевић на претходно рјешење овог суда о обустави поступка.

Подсјетимо, специjална тужитељка Лидиjа Вукчевић затражила jе од Апелационог суда да укине или преиначи одлуку Вишег суда коjом jе обустављен кривични поступак против бившег градоначелника Подгорице у случаjу "Коверта", за прање новца у саизвршилаштву.

– Виjеће судиjа Апелационог суда утврдило jе да jе поступање првостепеног суда погрешно, чиме jе и погрешно утврђено чињенично стање. Закључак првостепеног суда да тужилаштво ниjе понудило довољно доказа да jе окривљени Стиjеповић већ основано сумњив jе неприхватљив jер се оцjена изведених доказа утврђуjе у контрадикторном поступку на главном претресу, поjашњаваjу судиjе Апелационог суда.

Првостепени суд jе, како наводе из Апелационог, погрешно утврдио чињенично стање када jе нашао да нема доказа коjи указуjу да jе окривљени Стиjеповић основано сумњив за прање новца у саизвршилаштву из разлога што из садржине предметне оптужнице неспорно произилази да се окривљени не терети да jе учествовао у радњи извршења кривичног дjела, већ да jе оствараjући заjедничку одлуку другом радњом са умишљаjем битно допринио извршењу кривичног дjела.

Апелациони суд jе наложио да се у поновном поступку контроле оптужнице утврди да ли у списима предмета има довољно доказа "коjи упућуjу на закључак да jе окривљени Стиjеповић основано сумњив да jе остваруjући заjедничку одлуку другом радњом са умишљаjем битно допринио извршењу кривичног дjела прање новца".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:49