/ Фото: Архива
10/04/2022 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Странка правде и помирења тврди: Полиција хапсила раднике који граде џамију у Улцињу

Никада више некажњено нећете малтретирати и хапсити муслимане у Црној Гори, поручују из ове странке

Општински одбор Странке правде и помирења у Улцињу тврди да је полиција данас ухапсила раднике у овом граду који су градили џамију. 

- Полицијско-интресна дискриминација муслимана Улциња доживјела је данас своју кулминацију хапшењем црногорских држављана који су радили на изградњи џамије у Улцињу због наводних нерегуларности, а стварног интереса појединаца у и око полиције заинтересованих за ту грађевинску парцелу. Наиме, након куповине парцеле од стране приватног лица и неостварене жеље налогодаваца данашњег узнемиравања муслимана Улциња и цијеле Црне Горе да преузму ту парцелу, шиканирања и притисци, а данас и физичко малтретирање тј. хапшење радника не престају. Није нам јасно откуд толика бахатост полицијских функционера и људи блиских њима па су изгубили разум покушавајући да отму џамијско земљиште и спријече градњу џамије Да ли је у питању искључиво лични интерес или је зачињен са дозом исламофобије и дискриминације знаће се убрзо јер сасвим сигурно нећемо допустити то бахато понашање локалних ситних мешетара који носе полицијску значку. Проблем је свакако могао бити ријешен до сада, али је очигледно политика очекивања здравог разума предуго форсирана од стране челника Исламске Заједнице у Црној Гори. Бахати се не моле нити се гладе низ длаку, вакуф се брани животом ако не постоји други начин- додају у саопштењу из ове странке. 

Наводе да од директора Управе полиције Зорана Брђанина, министра МУП-а Сергеја Секуловића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића очекују хитну реакцију и пуштање на слободу свих ухапшених.

- Очекујемо и моментални престанак шиканирања грађана од бахатих полицајаца у Улцињу и кривичну одговорност налогодаваца данашњег срамног и нељудског чина да усред Рамазана црногорска полиција хапси раднике који граде џамију. Тражимо и званично извињење свим муслиманима Црне Горе због узнемиравања у току светог мјесеца Рамазана. Господо из полиције, деведесете су прошле и иза нас су, никада више некажњено нећете малтретирати и хапсити муслимане у Црној Гори- закључују из Странке правде и помирења. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:42