Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
02/06/2024 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je četvorici saobraćajnih prestupnika 60 dana zatvora

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je četvorici saobraćajnih prestupnika ukupno 60 dana zatvora i skoro 700 eura nivčane kazne.

Kako je saopšteno iz ovog budvanskog suda, P.S. (1995) iz Brčkog, BiH, oglašen je krivim zbog toga što se 01.05. 2024. godine u večernjim časovima na saobraćajnici u Igalu nije zaustavio na znak ‘Stop‘ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana. Njemu je sudija odjeljenja u Herceg Novom Andrija Vojvodić izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 450 eura, jer utvrđeno da je vozilom koje je nakon kraće policijske potjere zaustavljano, vršio preticanja na neisprekidanoj liniji, pri čemu je istim upravljao pod dejstvom alkohola.

Odmah po izricanju odluke, sproveden je na izdržavanje kazne u UIKS Spuž, dok mu je novčana kazna odmah naplaćena.

Kazne su uslijedile i za V.B. (1966); R.S (2000), oba iz Budve i P.M. (1974) iz Kolašina koji su osuđeni u tri odvojena hitna postupka na kazne zatvora u trajanju od po 15 dana jer su prethodne noći i kasno sinoć na teritoriji opštine Budva upravljali vozilima pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od preko 2 g/kg. Okrivljeni R.S. je uz to izazvao i saobraćajnu nezgodu sa manjom materijalnom štetom, za što mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 220 eura - saopštio je Marko Đukanović, predsjednik suda za prekršaje u Budvi.

Zbog prijetnji policajcu albanski državljanin dobio 15 dana zatvora

Svim okrivljenima su osim kazne izrečeni i kazneni bodovi u maksimalnom iznosu, kao i zabrana upravljanja vozilima u najdužem zakonom propisanom trajanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 19:46