/ - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
03/11/2022 u 08:57 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SUĐENJE KAVČANIMA - Odluka suda: Iskaz optuženog Dedovića dat pred SDT nije dokaz

Tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih djela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbjeđivanje novca

U Višem sudu u Podgorici na suđenju navodnim članovima kavačkog klana, odlukom sudskog vijeća kojim presjedava sudija Nada Rabrenović, izuzet je iz dokaznog materijala iskaz optuženog Ilije Dedovića.

Podsjećamo, na prethodnom ročištu jedan od advokata odbrane Marko Radović sudu je predočio da je iskaz koji je Dedović dao sačinjen nezakonito.

Kao razlog za tu nezakonitost naveo je da je on bio angažovan kao advokat Ilije Dedovića ali da ga niko, ni SDT, nije kontaktirao da dodje kao što zakon predlaže i prisusutvuje saslušanju Dedovića u SDT.

KAVČANIMA SUDE PO TREĆI PUT: Sud odlučuje da li je SDT iskaz Dedovića uzeo nezakonito

-Iz spisa predmeta izdvaja se zapisnik sa saslušanja  ilije Dedovića od 14.9.2016. dat pred SDT. On ne može služiti kao dokaz, niti se vršiti uvid u njega. Ilija Dedović je tada saslušan bez angažovanog advokata i navedenih razloga za to..-navodi se između ostalog u odluci suda koju je danas saopštila sudija Nada Rabrenović.

Ovom optužnicom je obuhvaćen Slobodan Kašćelan, Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević, Miloš Radonjić,  Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević , Stefan Brnović, Zlatko Samardžić i Ilija Dedović.

NAVODI ISTRAGE

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardzić i Ilija Dedović.

Tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih djela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbjeđivanje novca. Navodi se da su i učestvovali u vršenju nekih krivičnih djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:45