Иван Контић / - NHGI
26/05/2022 u 13:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Контићу за покушај убиства: Нисам бјежао у Црну Гору, ишао сам да обиђем маму и тату

На друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се видjело како Контић ломи руке Мандићу, који лежи на поду испред једне кладионице

Иван Контић (31), који је оптужен да је у августу 2020. године брутално претукао Миљана Мандића (29) и покушао да га убије, на суђењу негирао је да је напао младића и да није бjежао у Црну Гору већ да је ишао да посети родитеље, пише Kurir.rs. Подсјећамо, Контићу се суди пред павосуђем Србије.

Подсjетимо, предметно пребијање догодило се 24. августа 2020. године, а убрзо се на друштвеним мрежама појавио снимак на коме се видjело како Контић ломи руке Мандићу, који лежи на поду испред једне кладионице у којој су наводно радила обојица. Мандић је присуствовао јучерашњем суђењу, све врijеме је мирно сjедео и записивао, а Контић није желiо да одговара на његова питања.

Контић је на суђењу које је одржано после низа одлагања испричао и да није бjежао у Црну Гору, иако је ухапшен у Подгорици 11. октобра 2020. године.

 - После туче сам отишао код родитеља у Црну Гору, па се вратио истог дана. Нисам се крио, повремено сам одлазио у Црну Гору и враћао се - тврдио је Контић на суђењу у Новом Саду.

Контића оптужница, подсjетимо, терети да је 24. августа 2020. године брутално претукао Мандића (29), при чему је био свjестан да може да га лиши живота, чиме је починио убиство у покушају.

- Контић је са умишљајем задао више удараца Мандићу у предjелу главе и врата, сjедећи на њему док он лежи на бетону, савијајући и покушавајући да му сломи руке. Када је Мандић престао да се брани, окривљени је наставио да га удара по виталним органима - стоји у оптужници коју је прочитао тужилац.

Оптужницом су обухваћени и Огњен Леданац и Лука Вукајловић, који се терете за учествовање у тучи, тј. за кривично дjело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дjела. Њих двојица су јуче изњела своје одбране, у којима су потврдили да је Мандић први пријетио Контићу.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:23