Vukas Radonjić / - LAZAR RUžIć
05/03/2024 u 14:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Medenici i Milosavljević Vlahović: Sud odbio zahtjev tužioca Radonjića za izuzeće sudije Rabrenović

Viši sud u Podgorici odbio je kao neosnovan zahtjev državnog tužioca upućenog na rad u Specijalno državno državno tužilaštvo, Vukasa Radonjića za izuzeće sudije Nade Rabrenović u postupku protiv Vesne Medenice.

Podsjećamo radi se o postupku protiv optuženih Medenica Vesne i Milice Milosavljević Vlahović zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

(VIDEO) Suđenje Medenici: Tužilac Radonjić tražio izuzeće sutkinje Rabrenović, smatra da je pristrasna

- Na glavnom pretresu održanom dana 27.02.2024 godine, državni tužilac upućen na rad u Specijalno državno državno tužilaštvo, Vukas Radonjić tražio je izuzeće predsjednika vijeća -sudije Nade Rabrenović, zbog sumnji u pristrasnosti odugovlačenja postupka. Predsjednik vijeća sudija Nada Rabrenović, u izjašnjenju od 2702.2024 godine navela je da ne postoje raszlozi iz čl.38 Zakonika o krivičnom postupku zbog kojih ne može vršiti sudijsku dužnost u konkretnom predmetu - navodi se u o0dluci suda.

Nakon razmatranja spisa predmeta, a imajući pri tom u vidu izjavu sudije Nade Rabrenović predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić  je našao, da zahtjev za izuzeće treba odbiti kao neosnovan.

- Naime, iz spisa predmeta i postavljenog zahtjeva za izuzeće, izjašnjenja sudije Nade Rabrenović proizilazi da ne postoji nijedan od razloga za njegovo izuzeće, predviđen u članu 38. Zakonika o krivičnom postupku, koji bi doveo u sumnju nepristrasnost u postupanju. Neosnovani su navodi kojima se ukazuje na pristrasnost i nepravilnost jer sud vodi postupak u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti od kojih zavisi odluka, a eventualno nezadovoljstvo može biti predmet procesnih radnji koje podnosilac zahtjeva za izuzeće može preduzeti u cilju provjere zakonitosti odluke pred drugostepenim organom jer način vođenja postupka sam po sebi, u odsustvu drugih okolnosti, ne može biti razlog za izuzeće postupajućeg sudije - navodi se između ostalog u doluci.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:49