/ Zoran Mrvaljević
28/02/2024 u 13:48 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mrvaljeviću i grupi: Suočavanje sa svjedokom saradnikom zatvoreno za javnost

Kankaraš je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Zoran Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina

U podgoričkom Višem sudu danas je održano suočavanjem sa svjedokom saradnikom u postupku u kojem se sudi okrivljenom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optužen da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom je obuhvaćen i Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Riznić.

Ova grupa prema evidenciji  policije dovbodi se u vezu sa hercegnovskim ogrankom škaljarskog klana.

Odlukom stranaka koje su u ovom postupku, sud je proglasio ovaj dio suđenja zatvorenim za javnost, kako bi se sačuvali intersi svjedoka saradnika.

Zbog toga informacije sa ovog ročišta neće biti objavljene.

Mrvaljević priveden zbog neregistrovanog blindiranog vozila

Svjedok saradnik je, kako izvještavao portal Dan ranije, zatražio da ovo suočavanje bude izvršeno pod specijalnim uslovima, da bude na tajnoj lokaciji i da mu se "bluruje"lik i "mutira" glas.

Podsjećamo, 14.12.2023. odgođeno je ročište na kojem je trebalo da počne suočavanje sa svjedokom saradnikim. Tada se u sud nije pojavio optuženi Mrvaljević a njegova odbrana je navela da je bolestan. Sudija je na tom ročištu saopštila da i iz objekitvnih razloga nije bilo moguće ni da se održi saslušanje svjedoka.

Navodi istrage: 

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš.

Kankaraš  je kao svjedok saradnik ispričao u Specijalnom tužilaštvu da ga je Mrvaljević postrekavao na ubistvo Zurovca nudeći mu zauzvrat 40.000 eura i kilogram kokaina. On je naveo da je Mrvaljević nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno. Kankaraš je u SDT-u ispričao i da je bio član dvije suprotstavljene kriminalne organizacije. 

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.U podgoričkom Višem sudu, nastavljeno je suđenje okrivljenom Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optužen da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.

Pored Mrvaljevića, ovom optužnicom je obuhvaćen i Krsto Vujić Slobodan Vico i Jovan Riznić. Oni se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Mrvaljević za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se  nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

-Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:30