ilustracija / VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
18/05/2022 u 13:10 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Мујовићу и групи: Вучинић двије године у самици, једини није добио позив за суд?

Истрага је навела да је покретањем овог предмета ријешен већи број кривичних дјела који се повезује са организованим криминалом, а на "мети" је био и Ранко Радуловић

У подгоричком Вишем суду одложено је суђење групи која се терети за извршење тешких кривичних дјела. Урош Вучинић, коjи jе jедан од осумњичених да jе дио ове криминалне организације, није спорведен у суд. Како портал Дан незванично сазнаје, једини он од свих оптужених који су у притвору није добнио судски позив. 

Његов адвокат Срђан Љешковић рекао је да је по овом предмету Вучинић двије године у притвору и то у самици бјелопољског затвора и да не познаје никог од осталих 

На то су реаговали остали оптужени наводећи да ни они њега не познају и да су и ону већ двије године по овом предмету у притвору.

Оптужницом су обухваћени Радован Мујовић, Василије Рафаиловић,  Петар Липовина, Митар Марковић, Филип Кнежевић, Жарко Пејаковић, Лазар Недовић, Александар Ћетковић, Бошко Павловић, Јован Мирковић, Александар Стевановић, Марко Зорић, Никола Марић, Урош Ђурђевац, Филип Бешовић, Горан Ракочевић, Иван Брновић, Никола Дрецун, Мошо Паовић, Александар Ђурђевац, Урош Вучинић, Давор Авдић и Немања Зуровац. Бајрам Писта и Маринко Рајковић, су у овом предмету добили статус свједока сарадника.

Потврђена оптужница против Мујовића и других: Осумњичени за тешка крвична дјела

Истрага је навела да је покретањем овог предмета ријешен већи број кривичних дјела који се повезује са организованим криминалом.

Према наводима истраге за ову групу се везује и  покушај убиства боксера Драгана Радоњића на Цетињу 2017. године, напад  на  угоститеља Бранка Рафаиловића, напад на локал  „Тани“ 2019. власника Ранка Радуловића,  подметање пожара на пет возила Милоша Ђуричковића и Игора Вушуровића, поднијете су пријаве против особа које су планирале убиство Марка Љубише Кана.

Према наводима оптужнице, Мујовић је са непознатим припадницима криминалне организације наложио да 27. августа 2019. у Будви убију Кана и друге особе са којима је био у друштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:20