Мујовић / Фото: Лазар Ружић
07/01/2022 u 06:43 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Мујовићу никако да почне: Болест или покушај да се спаси од служења казне?

Подгорички бизнисмен са сином Драженом оптужен за превару

Предсједник Основног суда у Херцег Новом Иван Перовић већ два пута је одлагао почетак суђења седамдесетогодишњем подгоричком бизнисмену Веселину Муjовићу, његовом сину Дражену (40), Новљанину Божидару Вуковићу (49) и држављанину БиХ Младену Тадићу (49), који су оптужени за извршење кривичног дјела превара у продуженом траjању на штету руског држављанина настањеног у Херцег Новом.

Како незванично сазнајемо, суд је оба пута прихватио разлоге оптужених за одлагање. Први пут старији Мујовић је тражио одлагање због болести, а други пут је то тражио његов син из породичних разлога.

Међутим, према нашим сазнањима, Веселин Мујовић тренутно борави на Приморју, иако је за њим раниjе расписана национална потрага због издржавања затворске казне због кривичних дjела извршених у претходном периоду.

Полициjа у Херцег Новом подниjела jе надлежном државном тужиоцу кривичну приjаву почетком jуна 2020. године, када jе утврђено да су се Мујовић и остала тројица оптужених, у намjери да прибаве противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница и довођењем у заблуду оштећеног, током jуна и jула 2019. године оштећеном лицу представљали као службеници државних органа и од њега противправно присвоjили 17.100 еура.

Након саслушања пред полициjом и тужилаштвом, они су у изjави за jедан медиj негирали оптужбе, тврдећи да немаjу никакве везе са извршењем кривичног дjела за коjе се сумњиче.

Муjовић треба да служи затворску казну jер jе, према оптужници, са Београђанином Бранком Р. Црногорцем 5. марта 1998. године у Подгорици, лажним приказивањем чињеница, довео у заблуду Привредни суд у Подгорици и тадашњег судиjу тог суда Jулку Бадњар.

Муjовић jе оптужен и да jе бившег потпредсједника ДПС-а Светозара Маровића преварио за 890.000 еура, а Будванина Љуба Рађеновића за 20.000 еура.

Он jе раниjе негирао да jе преварио Маровића и Рађеновића, односно да им jе за новац обећавао бољи положаj у истрагама коjе су биле отворене против чланова њихових породица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 22:39