/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
29/05/2023 u 16:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mujoviću i grupi: Advokati traže da se izvrši uvid u snimak SDT-a o saslušanju optuženih

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom

U podgoričkom Višem sudu danas je održano suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djela gdje je prvooptuženi Radovan Mujović. Postupak vodi sudija Igor Đuričković, a optužnicu zastupa tužiteljka Nataša Bošković.

Suđenje Mujoviću i grupi: "SDT preko zatvorskog službenika vrbovalo svjedoke da potvrde optužnicu"

Zbog velikog broja optužnih u ovom predmetu angažovan je i veći broj pripadnika spovodničke službe iz spuškog zatvora, njih oko 30, koji su sve vrijeme ispunjavali zaduženja vezana za lica koja su pred sudom sprovedena iz istražnog pritvora.

Sudija je odbio predlog sviha dvokata odbane da se svim optuženima koji se nalaze u pritvoru isti i ukine. Advokati su ukazali da se njihovi klijenti, veći dio njih, u ovom postupku nalazi skoro tri godine u pritvoru.

Suđenje Mujoviću i grupi: "Službenici policije koji su hapsili optužene, sada su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije"

Sud je prihvatio da se na narednom ročištu, nakon što da iskaz, odgleda audio-video zapisnik saslušanja optuženog  Ivana Brnovića. Podsjećamo, advokat Marko Radović je sudu na prošlom glavnom pretresu predočio da će na tražiti da se emituje audio-video izjava sa saslušanja ovog optuženog u SDT.

Suđenje Mujoviću i grupi odgođeno zbog udesa: Skoro tri godine čekaju da iznesu odbranu

Advokat Srđan Lješković je sudu zatražio da se prije nego što da iskaz prvo odgleda audio-video zapisnik sa saslušanja Uroša Vučinića kod SDT-a. 

- Milism da će nakon što to pogledamo i snimak iskaza Nikole Drecuna, biti jasno zašto su ovi ljudi ovdje. Svaki snimak sa saslušanja pokazuje kompletnu prostoji, ali ovaj samo gornji dio tijela - naglasio je advokat Lješković.

On je zatraži od a SDT dostavi originalans snimak.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić, Tekilerović Ivan, Deniz Ilijazi i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:37