Радоје Звицер, фото детецтивинфо / - Радоје Звицер, фото детецтивинфо
19/05/2022 u 21:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Радоју Звицеру пред органима Србије: Саслушавање свједока и вјештачење рукописа

Тужилаштво Србије истрагом је утврдило да је вођа которског "Кавачког клана" шест пута током 2015.године и 2016. године користио лажни србијански пасош за прелазак границе

Суђење осумњиченом вођи "Кавачког клана" Радоју Звицеру у Новом Саду, поводом оптужби за навођење на овјеру неистинитог садржаја и фалсификовање исправе, биће настављено 13. јуна, званично је најављено из новосадског суда, преноси портал RTCG.

Тада би требало да буду саслушани свједоци и да у међувремену вјештак графолог утврди ко је потписао спорна документа.

Тужилаштво Србије истрагом је утврдило да је вођа которског "Кавачког клана" шест пута током 2015.године и 2016. године користио лажни србијански пасош за прелазак границе.

Звицер је оптужен да је утицао на полицајца Миленка Ђукића из Темерина да му помогне и обезбиједи туђа документа и лажно боравиште у Новом Саду како би добио личну карту и пасош на име Слободан Зец, тврди тужилаштво. Ђукић је, такође, оптужен и за то да је Звицеру омогућио да дође до докумената.

Оптужени Ђукић је негирао оптужбе. Звицеру је, тврди тужилаштво, у периоду од 2015. године до 2017. године Ђукић набавио извод из матичне књиге рођених на име Слободан Зец и пријавио га на адреси код свог комшије у Темерину.

Вођи "Кавачког клана" из Котора суди се у одсуству. Он се тренутно налази у бјекству пошто су за њим и Србија и Црна Гора расписале међународне потјернице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 18:12