/ -FOTO: M.N.
21/12/2022 u 19:37 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Ranku Rovčaninu: Nevin sam ležao u pritvoru

Prema optužnici, tokom pretresa u kući ovog Bjelopoljca policijski službenici su pronašli kokain, 50 tableta "rivotrila", dvije lovačke puške, revolver, municiju i novac u iznosu od 7.630 eura

U nastavku ponovnog suđenja Ranku Rovčaninu, kome je na teret stavljeno držanje droge radi prodaje, nedozvoljeno držanja oružja, ali i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u svojstvu svjedoka se u bjelopoljskom Višem sudu pojavio službenik policije Irfan Hasanović.

On je istakao da je rukovodio pretresom i da više ne radi u Upravi policije.

– Iz hodnika sam vidio da su moje kolege pronašle predmetnu drogu iza slike, a nijesam siguran ko je vršio pregled parkiranih vozila – kazao je Hasanović.

Okrivljeni Rovčanin je istakao da nijesu istiniti navodi nekadašnjeg policijskog službenika.

– On ne govori istinu. Nevin sam ležao u pritvoru devet mjeseci. Ništa od ovih djela nijesam uradio – naglasio je Rovčanin, dodajući da je njega i njegovu porodicu napao Hasanović tokom pretresa.

Nakon tih tvrdnji, sudija je Rovčanina udaljio iz sudnice.

Branilac okrivljenog Milovan Miljić kazao je da je i Hasanović, kao što su ranije uradile i njegove kolege, rekao da je pretres vršio Nikola Filipović, koji nije bio ovlašćeno službeno lice.

– Zato tražim da se iz spisa predmeta izuzme zapisnik koji je nezakonito urađen – istakao je Miljić, nakon čega je zatraženo izuzeće tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

Svoj nalaz je juče pojasnila i vještak hemijske struke Stana Popović.

Prvostepenom presudom, koju je ukinuo Apelacion sud, Rovčanin je bio osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora

U prvostepenom postupku branio se ćutanjem, a na početku ponovnog pretresa nije želio da odgovara na pitanja tužiteljke Ljubinke Madžgalj.

Prema optužnici, tokom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 95 grama kokaina, 50 tableta "rivotril", dvije lovačke puške, revolver, municiju i novac u iznosu od 7.630 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 19:51