Привођење Станишића / Фото: SRDJAN_BOLJEVIC
20/09/2021 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење Станишићу и Булатовићу: Оштећени Игор Крстовић није се појавио да свједочи

За наредно рочиште планирано је да СДТ издвоји видео материјал који је приложен као дока и да суд изврши у току главног претреса увид у исти

У подгоричком Вишем суду, због новог судског вијећа, данас је почело "ново" суђење Видоју Станишићу и Драгиши Булатовићу, коjе Специjално државно тужилаштво доводи у везу са покушајем убиства Игора Крстовића. Они нису означени као директни учесници.

Оштећени Игор Крстовић није се данас пред судом појавио да у својству свједока оштећеног да исказ поводом предметног догађаја. Ккао је казала судија Биљана Ускоковић, он није оправдао свој изостанак.

За наредно рочиште планирано је да СДТ издвоји видео материјал који је приложен као дока и да суд изврши у току главног претреса увид у исти.

На главном претресу је поновљено све оно што је до сада урађено у овом предмету, у поступку прије формирања новог вијећа.

Тужилац Саша Чађеновић је на питање судије навео да одустаје од предлога да се у својству свједока саслуша адвокат Марко Ковачевић. Чађеновић је тражио раније да се Ковачевић саслуша као свједок како би објаснио своју изјаву да се на предметним усб меморијама не налази ништа што  би указало да су оптужени учинили неку кривичну радњу.

Одбрана је остала при предлозима да се у својству свједока саслушају Радослав Станишић, Рашко Џанкић и Лазар Лазаревић. О томе ће суд накнадно одлучити.

Игор Крстовић је тешко повријеђен прошле године када је на њега пуцано из засједе у подгоричком насељу Зета. За повезаност са овим нападом терете се Видоје Станишић и Драгиша Булатовић.

Подсјећамо, у оптужници се наводи да су Булатовић и Станишић постали припадници криминалне организације коју је формирала НН особа.

Према наводима СДТ-а, они су 28. јануара, возилом “голф” отишли на Какарицку гору у Подгорици, узели двије НН особе а затим отишли у мјесто Балијаче, Зета,  гдје су пратили Крстовића. Они су, како се даље у документу наводи, када је Крстовић  наишао својим аутом, кренули  у његовом правцу, и тада је једна НН особа, са задњег сједишта аута, из аутоматске пушке испалила према Крстовићу најмање 28 хитаца, који су га погодили наносећи му тешке повреде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:29