/ - IZVOR: JOHN GOMEZ/SHUTTERSTOCK
09/06/2022 u 06:55 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење у Бијелом Пољу: Малољетницу из Пљеваља дрогирали и силили на брак

Суђење је затворено за јавност, а на јучерашњем претресу саслушано је шест свједока

Пред Вишим судом у Бијелом Пољу јуче је настављено суђење Виктору Аџовићу и Макосу Васићу из тог града због трговине људима, отмице, силовања и омогућавања уживања опојних дрога.

Суђење је затворено за јавност, а на јучерашњем претресу саслушано је шест свједока. Наредни претрес заказан је за 8. јул, када ће бити саслушана оштећена и када ће се одлучити о евентуалним новим доказима одбране.

Према оптужници, способан да схвати значај свога дјела и управља својим поступцима, Васић је силом одвео оштећену малољетну из Пљеваља у Подгорицу у намјери да је принуди да са Виктором Аџовићем, који му је брат од ујака, склопи недозвољени брак.

– На путу од Пљеваља према мјесту званом Трлица, којим се оштећена кретала према својој кући, сустигао ју је аутом марке "пасат" и силом је угурао у возило, при чему је отвореном шаком ударио по лицу. Након тога је превезао до Подгорице, у насеље Коник, гдје ју је предао окривљеном Аџовићу, чиме је извршио кривично дјело отмица у стицају са ккривичним дјелом трговина људима – пише у оптужници.

Аџовићу је стављено на терет да је у периоду од 19.9. до 29.9.2021. године, у породичној кући на Конику, ради склапања недозвољеног брака и просјачења, силом држао малољетну коју му је довео и предао Васић.

– Закључао ју је у кући и говорио јој да ће да му буде супруга, покушавајући да са ње скине одјећу, у чему га је оштећена спречавала. Више пута је покушавала да побјегне, због чега ју је он ударао и вукао за косу. Неутврђеног дана, по наређењу окривљеног, она је просјачила на улици и предала му новац добијен на тај начин, чиме је извршио кривично дјело трговина људима. Такође, неутврђеног дана ју је принудио на обљубу и омогућио јој да користи дрогу – наводи се у оптужници. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. septembar 2023 10:36