/ -FOTO: M. NOVOVIć
26/01/2023 u 13:48 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje u Bijelom Polju: Osumnjičen da je djevojčicu silio na brak, vukao je za kosu i šamarao

Adžović je osumnjičen da je djevojčicu držao maloljetnu u kući na Кoniku, a ona je više puta pokušavala da pobjegne

Bez prisustva javnosti, pred bjelopoljskim Višim sudom, reprodukovanjem snimka saslušanja oštećene, nastavljeno je suđenje Makosu Vasiću (27) iz Bijelog Polja i Viktoru Adžoviću (36) iz Podgorice, koji se terete za trgovinu ljudima, otmicu, silovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pretres je juče kratko trajao jer je jedan od okrivljenih promijenio advokata, tako da je novom braniocu ostavljeno vrijeme da se upozna s predmetom.

Prema izmijenjenoj optužnici, koju zastupa tužilac Vladan Đalović, Vasić je 19. avgusta prošle godine silom odveo oštećenu djevojčicu iz Pljevalja u Podgoricu s namjerom da je prinudi da s Adžovićem, koji mu je brat od ujaka, sklopi nedozvoljeni brak.

–Ugurao ju je u auto u mjestu Trlica kod Pljevalja i udario je šakom po licu, nakon čega ju je prevezao do Podgorice, do naselja Кonik, gdje ju je predao Adžoviću, čime je izvršio krivično djelo otmica u sticaju sa trgovinom ljudima. Drugookrivljeni Adžović je u periodu od 19. do 29. avgusta prošle godine, radi sklapanja nedozvoljenog braka i prosjačenja, silom držao maloljetnu u kući na Кoniku. Ona je više puta pokušavala da pobjegne. Udarao ju je i vukao za kosu, da bi neutvrđenog dana oštećena morala da prosjači na ulici, a novac je njemu predavala, čime je Adžović izvršio krivično djelo trgovina ljudima i navođenje na prosjačenje – piše, između ostalog, u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:59