/ - FOTO: ŽANA BOJANIć OSNOVNI SUD PODGORICA
24/05/2023 u 13:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje za prebijanje mladića u Podgorici: "Bio sam pod dejstvom kokaina"

U ovom predmetu optuženo je pet lica L.R. (19) , M.V (19) , A.G (20) , O.K. (20), i P.B. (20). Oštećeni su i M.P. , V.B. i L.M.

Pred podgoričkim Osnovnim sudom održano je suđenje zbog  prebijanja Davida Radusinovića. U ovom predmetu optuženo je pet lica L.R. (19) , M.V (19) , A.G (20) , O.K. (20), i P.B. (20).  Svi su negirali krivicu i ostali pri onome što su tužiocu.

 I Oštećeni D.R. je naveo da ostaje u svemu što je rekao tužiocu, kao i svjedoci koji su danas pristupili u sud.

Optuženi L.R. je  na pitanje advokata Miloša Damjanovića  kazao da je kritične prilike  bio pod dejstvom alkohola. Optuženi M.V.  se izvinuo oštećenom D.R.  i njegovoj porodici zbog incidenta u kojem je učestvovao 

Advokatica  Maja Turković je navela da  optuženi treba da snosi posledice nepromišljenog ponašanja ali u granicama svog priznanja.

M.V. je pred sudom kazao da je oštećenog D.R. "udario tri puta ,a ne kako je to oštećeni predstavio  istrazi".

Podsjećamo, prema navodima istrage optuženima se stavlja na teret da su nasilničko ponašanje učinili na štetu P.M., R.D., V.B., L.M., a tešku tjelesnu povredu na štetu R.D.

-Kritični događaj se odigrao u igraonici "PC Gamer" 5.3.2023.godine, kada je, oštećeni R.D., kako je opisano u optužnom aktu, skinuo duksericu i ostao u majici navijača kluba "Crvena zvezda", nakon čega mu je prišao V.M. i pitao ga da li je to majica Crvene zvezde i kada mu je ovaj potvrdno odgovorio on je povišenim tonom tražio da je skine a kada je oštećeni to odbio, zadao mu je udarac u predjelu vilice, a nakon toga i više udaraca pesnicama u predjelu glave, kada su se priključili i okrivljeni R.L. i K.O. zadajući mu udarce u predjelu glave, dok ga je okrivljeni V.M. udario palicom u predjelu tjemena, navodi se u optužnom predlogu.

Nakon toga, kako se dodaje, oštećeni R.D. pao je na parkirano vozilo, nakon što su ga izgurali iz igraonice, a zatim na asfalt kada su mu prišli svi okrivljeni, bez mogućnosti da se odbrani, zadajući mu pri tom udarce rukama i nogama u predjelu tijela. Za vrijeme napada na oštećenog R.D. dok je bio na asfaltu kada mu je pocijepana i majica Crvene zvezde, napadnuti su i oštećeni P.M., V.B., L.M.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:24