Uviđaj poliocje / FOTO: žELJKO KOMNENIć
08/05/2024 u 17:39 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Suđenje za slučaj "Brod Jadran": Dejanu Rovčaninu ukinut pritvor

Dejan Rovčanin, jedan od optuženih u predmetu poznatijem pod nazivom "Brod Jadran", u daljem sudskom postupku braniće se sa slobode.

To je odlučeno nakon predloga advokata Marka Damjanovića.

Damjanović je na današnjem ročištu sudskom vijeću kojim predsjedava sudija Zoran Raodovć ukazao na to da se Rovčanin pojavio u decembru u sud i ako  je znao da će biti iz sudnice sporveden u istražmi zatvor.

Advokat je nagalsaio da to govori da ni tada Rovčanin nije imao namjeru da bježi, kao što je nema nis ada.

Rovčaninu ukinuli pritvor, pa mu u sudu saopštili da je ponovo uhapšen

Sudsko vijeće je nakon zasijedanja odlučilo da Rovčaninu ukine pritvor i odreilo mu mjere nedzora. Tako Rovčanin ne smije da napušta mjesto boravišta i mora jednom mjesečno da se javlja nadležnima u OB Nikšić.

Podsjećamo, rešenjem od 5.12.2023. Rovčaninu je ranije ponovo određen pritvor - na način što je na snazi stupilo rešenje o produženju istog. Rovčanin  je tada, 12.12.2023., sudiji kazao da je on upoznat sa ovom odlukom i da je ipak došao na suđenje i da je dao riječ. 

Nastavljeno suđenje za šverc 60 kg kokaina na „Јadranu“: Izdvoјen zapisnik o pretresanju broda

Zbog toga jer se čekaju odluke na predlog advokata da se određeni spisi izuzmu i predmeta kao nevaljan dokaz, sud danas nije mogao da nastavi ovo ročište.

Između ostalog čeka se i odluka o tome kako i na koji način će se tretirati iskaz svjedoka saradnika Miloša Kulića koji je dat pored SDT, a koji je u daljem sudskom postupku odustao od tog iskaza i time izgubio status svjedoka saradnika.

Protiv njega, za sada, nema tužilačkog i sudskog postupka, nakon promjene stava o iskazu.

Suđenje za slučaj "Brod Jadran": Svjedok saradnik odustao od prethodne izjave

Detalji optužnice:

Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić su, prema navodima tužilaštva, tokom 2018. godine oformili  kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

-Njihov zadatak je bio da na školski brod „Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda,,Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće. Kulić je u istrazi istakao da Osmajić nije znao da je droga unešena na brod- navodi su optužnice.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:57