ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC / - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
17/03/2023 u 14:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje za navodni šverc droge vrijedne pet miliona eura: Đuričkoviću ukinut pritvor

Na ročištu glavnog pretresa nastavljen je dokazni postupak i preslušavane su presretnunte telefonske komunikacije dobijene primjenom mjera tajnog nadzora

Pred podgoričkim Višim sudom održano je ročište u predmetu poslovne oprotiv okrivljenog Miloša Djuričkovića i drugih.Sudsko vijeće je uvažilo predlog njegovog advokata Damira Lekića i time je Đuričkoviću ukinut pritvor.

Na ročištu glavnog pretresa nastavljen je dokazni postupak i preslušavane su presretnunte telefonske komunikacije dobijene primjenom mjera tajnog nadzora i to snimanjem telefonskih razgovora i drugih komunikacija na daljinu.

Nakom što je preslušan određeni dio navedenih presretnutih telefonskih komunikacija, branilac MIloša Đuričkovića, advokat Damir Lekić dao je vijeću predlog za ukidanje pritvora i bitnom navodeći da je prestao da postoji svaki osnov za pritvor.

On je dodao  da uopšte ne postoji osnovana sumnja za krivično djelo, kao i da je u slučaju Miloša Đuričkovića, što po domaćem a naročiti međunarodnom pravu koje je ratifikovala i CG, pritvor kao izuzetan inszizut potpuno izgubio svoju ulogu, a naročito suštini.

-Specijalni tužilac nije bio saglasan sa mojim predlogom da se ukije pritvor i izričito se protivio, ali je vijeće i pored toga našlo da je moj predlog osnovan iz kojeg razloga je isti prihvatilo i uvažilo, pa je okrivljenom Milošu Đuričkoviću ukinit pritvor i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Dajući pri tome kratke razoge a to su da je to u ovom slučaju jedina prava i zakonita odluka- smatra advokat Damir Lekić.

Pored Đuričkovića, Savu Lipovini, Darku Draškoviću i ostalim optuženima na teret se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i  šverca droge vrijedne oko pet miliona eura.

U optužnici se između ostalog navodi da iz rezultata "dobijenih primjenom mjera tajnog nadzora i drugih razgovora obavljenih od septembra do novembra 2017. godine između Petra Živkovića i N.N. lica, zatim između Draškovića, Sava Lipovine i Ivana Jovanovića, kao i Sava Lipovine i N.N. lica, proizilazi da je Savo Lipovina imao ulogu da organizuje nabavku i prodaju droge na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom nivou, a Živković i Drašković su imali ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, dok je Jovanović bio zadužen da sakriva veće količine narkotika do dalje prodaje-

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:35