Стефан Ђукић, оптужен да је убио Клисића
01/10/2021 u 11:10 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суђење за убиство Клисића: Нема слободе за оптуженог

Предмет против Ђукића и његове групе додијељен је судији Ани Вуковић , након што је судија Биљана Ускоковић, која је поступала у овом случају, тражила изузеће јер се нашла на мети Ђукића

Суђење оптуженима у предмету поводом убиства Баранина Јована Клисића и рањавања Велизара Гардашевића  одложено је јер један од адвоката који заступа окривљене има коронавирус. 

У овом поступку, за убиство Клисића, суди се пред Вишим судом Андрији Главичанину, Бојану Вуксановићу и Зорици Ђуровић који се бране са слободе, као и Стефану Ђукићу и његовој жени Данијели Мандић, који се налазе у бјекству. Оптужени су и Вук Лакићевић, Марко Вујадиновић и Хасип Мурић.

Адвокатица која заступа оптуженог Вука Лакићевића предложила је суду захтјев да се њеном брањенику укине притвор и да се брани са слободе. Суд је то одбио, а овом захтјеву противио се и специјални тужилац Саша Чађеновић.

Подсјећамо, првооптужени у овом поступку је Стефан Ђукић који је од раније познат полицији и који важи за особу блиску барском огранку шкаљарског клана. Он је након овог злочина побјегао и у току бјекства покушао за ликвидира и Радоја Звицера, једног од вођа кавачког клана, за шта га сумњиче истражни органи у Кијеву.

Због планирања ломљења костију судији Ускоковић, Ђукићу суди Вуковић

Такође,  предмет против Ђукића и његове групе додијељен је судији  Ани Вуковић , након што је судија  Биљана Ускоковић, која је поступала у овом случају, тражила изузеће јер се нашла на мети  једне групе коју је предводио према наводима тужилаштва такође Ђукић. 

Специјално полицијско одјељење је 13. августа у Подгорици, Бару и Даниловграду ухапсило пет од седам припадника криминалне организације, који су по налозима Стефана Ђукића и Емила Тузовића планирали да брутално претуку суткињу Ускоковић и ликвидирају главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Сашу Чађеновића, полицијске руководиоце и службенике Зорана Лазовића, Петра Лазовића и Ивана Ђоковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:11