/ foto: Dan
11/03/2023 u 07:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje zbog govora mržnje: Pljevljak sugrađaninu psovao "četničku majku"

Otac Emira Pilava je pokušao da me gađa flašom, a potom i stolicom, ali su ga spriječili, svjedočio je Vladan Кnežević

U bjelopoljskom Višem sudu nastavljeno je ponovljeno suđenje Goranu Кneževiću iz Pljevalja, kome je optužnicom stavljeno na teret krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Кnežević je oslobođen u prvostepenom postupku, ali je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu i predmet vratio na ponovni postupak.

Okrivljeni Кnežević je još jednom ponovio da nije kriv, dok je Vladan Кnežević u svojstvu svjedoka ispričao je da je vidio kada je Emir Pilav pokazao srednji prst prema njemu, Goranu Кneževiću i Darku Кneževiću.

– Tog dana bili smo u koloni i proslavljali pobjedu, kada se Darko Кnežević obratio Emiru Pilavu i rekao "gdje si, Pilav", nakon čega je on pokazao srednji prst i mršnuo ih. Prišao sam i gurnuo ga sa stolice. Njegov otac Nurija Pilav je pokušao da me gađa flašom, a potom i stolicom, ali su ga spriječili. Pri ulasku u automobil Emir Pilav nam je opsovao četničku majku – kazao je Кnežević.

Prema optužnici, Goran Кnežević je dan nakon parlamentarnih izbora 2020. godine javno podsticao na nasilje i mržnju prema pripadnicima muslimanske nacionalnosti.

Juče je svjedočilo još nekoliko lica, među kojima Goran Šljivančanin i Stefan Lacmanović, dok je Ivona Jelovac, zaposlena u kladionici, kazala da je u bila u blizini od oko dva metra i vidjela i čula kada je starije lice, koje je bilo u društvu Emira Pilava, opsovalo majku licima u koloni vozila.

Suđenje se nastavlja 7. aprila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:34