Радомир Ивановић / - ПР Центар
29/08/2021 u 19:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судија који је пустио Крстовиће да се бране са слободе, у кумовској вези са њиховом породицом

- То је брат Будимира Крстовића. Јесам пријатељ и имамо неке односе који се могу довести у везу с тим. Он је био свједок на крштењу мог сина прије неких 30 година. Али за мене то није сумња у моје пристрасно поступање. Ја уопште нијесам пристрасно поступао - рекао је судија за истрагу Радомир Ивановић

Марина и Будимир Крстовић, који су ухапшени након запљене 1.400 килограма кокаина, пуштени су да се бране са слободе. Такву одлуку донио је судија за истрагу подгоричког Вишег суда, Радомир Ивановић. Иначе, Ивановић је у кумовским односима с братом Будимира Крстовића, па га је ТВЦГ питала да ли је због тога у овом случају морао бити изузет, преноси портал РТЦГ.

Два дана након историјске заплијене кокаина, осумњичени Крстовићи пуштени су да се бране са слободе.

"То је брат Будимира Крстовића. Јесам пријатељ и имамо неке односе који се могу довести у везу с тим. Он је био свједок на крштењу мог сина прије неких 30 година. Али за мене то није сумња у моје пристрасно поступање. Ја уопште нијесам пристрасно поступао", рекао је Ивановић.

Коментар у односу на то затражили смо од некадашњег предсједника Уставног суда Благоте Митрића.

"Ми имамо сијасет таквих ситуација гдје надлежни државни орган има одређене родбинске, кумовске или друге везе, а да ипак поступа у том предмету. Ово је кривична ствар и тако то су најосјетљивије ствари. Лично мислим да основу искуства мог правничког и познавања те материје, мислим да је то оно што наш народ каже 'кум није дугме', да се кумство у Црној Гори веома поштује и цијени. Треба бити велики професионалац па уколико то закон дозвољава да он то исправно поступи. Мислим да свака, чак и комсијска веза има утицаја. Мала смо средина и то је тако", објаснио је Митрић.

С друге стране, Ивановић истиче своју улогу у активностима које су претходиле запљени кокаина.

"Јер сам ја управо наредио да се изврши претрес њихових пословних просторија, а и прије тога сам био везан за неке радње које су довеле до претреса и откривања те количине кокаина од тону и 400 килограма. Сматрам да се мјера притвора одређује изузетно, али сам умјесто притвора одредио мјере надзора тако што сам им одузео путне исправе, тако што сам им забранио да напусте мјесто боравишта у Црној Гори. И да се свакомјесечно јављају Управи полиције. То је за мене адекватна мјера обезбјеђења присуства окривљених у даљем току вођења кривичног поступка против њих", закључио је Ивановић.

На такву одлуку суда, жалиће се из подгоричког Вишег државног тужилаштва. Саопштили су за ТВЦГ да су против Будимира и Марине Крстовић јуче донијели наредбу о спровођењу истраге. ТВЦГ подсјећа, осумњичени су на саслушању негирали кривицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:40