стефан ђукић / -интернет
08/03/2022 u 18:30 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судија Ускоковић за пријетње шкаљараца сазнала када јој је дато обезбјеђење

Ускоковић је казала да јој је 6. марта 2021 додијељено полицијско обезбјеђење и том приликом јој је речено да је њена сигурност угрожена, с тим да јој нијесу наведени разлози, пише у изјави коју је оштећена дала пред тужиоцем

Специјално тужилаштво окончало је истрагу и подигло оптужницу против криминалне групе Стефана Ђукића, која се, осим за припремање ликвидација у Црној Гори, терети и за убиство Баранина Јована Клисића и рањавање Велизара Калуђеровића. Оптужница је прослијеђена Вишем суду у Подгорици на контролу.

Током једне од истрага против ове криминалне организације у својству оштећене у тужилаштву је саслушана и судија Специјализованог одјељења подгоричког Вишег суда Биљана Ускоковић.

Она је том приликом саопштила да није имала непосредна сазнања о припремању напада на њу од стране осумњичених. Казала је да јој је 6. марта 2021. додијељено полицијско обезбјеђење и том приликом јој је речено да је њена сигурност угрожена, с тим да јој нијесу наведени разлози и да је из средстава јавног информисања сазнала да је ова криминлна група планирала напад на њу.

image

Visi sud u Podgorici

-VISI SUD U PODGORICI

Ускоковић је тужиоцу испричала да је као судија Вишег суда поступала у предмету против Стефана Ђукића и других.

– У питању је предмет који је формиран због кривичног дјела стварање криминалне организације, тешког убиства на штету Јована Клисића и убиство у покушају на штету Велизара Гардашевића, у којем су, осим Ђукића, окривљени и његова супруга, мајка, један или два полубрата, не сјећам се тачно, и још нека лица – рекла је Ускоковић.

Када је из медија сазнала да је Ђукић планирао напад на њу, а везано за поступак који води, затражила је изузеће од поступања и том захтјеву је удовољено.

Оптужен за више кривичних дјела

Ђукић jе оптужен и да jе два и по мjесеца приjе овог злочина наоружан аутоматском пушком упао у барски локал "Савоjа" да би ликвидирао Гардашевића, али оваj у том моменту ниjе био у локалу.

Тај Баранин се сумњичи и за покушаj убиства Радоjа Звицера, као и да jе био члан криминалне групе коjа jе оптужена за убиство jедног црногорског држављанина у Шпаниjи. Због напада на Звицера, поред Ђукић, ухапшени су и Подгоричанин Емил Тузовић и српски држављани Петар Jовановић и Милан Бранковић.

Она је казала да јој од ових окривљених лица никада нијесу стизале директне пријетње, нити је примијетила нешто што би на то указивало, те да није примијетила да је неко прати, уз напомену да није ни обраћала посебну пажњу на то. Ускоковић се придружила кривичном гоњењу, а имовинскоправни захтјев није поставила.

Виши суд потврдио jе оптужницу против Стефана Ђукића за убиство Jована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, док се његова супруга, маjка и полубрат – Даниjела Мандић, Зорица Ђуровић и Вук Лакићевић, Марко Вуjадиновић (27), Хасип Мурић (44), Андриjа Главичанин и Боjан Вуксановић терете за стварање криминалне организациjе.За Ђукићем и његовом женом расписане су међународне потjернице. Након више одлагања, почетак суђења заказан је у Вишем суду 14. марта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 17:21