илустрација
28/06/2021 u 14:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Не обрачунавају се дежурства и приправности, судије остају без накнаде?

Разлог за ову одлуку Министарства финансија и социјалног старања је то што је "правни основ за исплату приправности и дежурства укинута одлуко Уставног суда"

Дежурства и приправнсоти судија у судовима Црне Горе до даљњег се неће обрачунавати, сазнаје незванично портал Дан.

Разлог за ову одлуку Министарства финансија и социјалног старања је то што је "правни основ за исплату приправности и дежурства укинута одлуко Уставног суда". Она је достављена 25. јуна правосудним институцијама.

-Контролом достављених података за обрачун зарада за запослене у судству, утврђено је да је Рјењшењима предсједника судова дато право на накнаду за дежуство и приправност запосленим који су на основу Судског пословника били дежурни и приправни. Како је правни основ за исплату приправности и дежурства укинут Одлуком Уставног суда, обавјештавамо Вас да Министарстви Финансија и социјалног старања неће вршити обрачун истих-наводи се у допису Министараства у који је портал Дан имао увид. 

Напомињу да "чланом 40 став 4 Закона о буџету и фискалној одговонсоти  прописано: "За законито коришћење средстава одобрениох потрошачкој јединици одговоран је буџетски извршилац".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 22:13