/ - STEFAN ĐUKIć, DETECTIVE INFO
11/02/2023 u 09:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudiji Kovačević iz kriminalne grupe Stefana Đukića prijećeno u sudnici:,,Ti teroristo, pazi se“

Verbalni incident započeo je optuženi Lakićević koji je na izjavu Gardaševića, da mu je prvi put da svjedoči pred sudom, kazao: ,,I posljednji put“

Pred podgoričkim sudom juče je održano suđenje grupi Stefana Đukića, koji je u evidenciji policije označen kao saradnik škaljarskog klana, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića. Tokom ovog ročišta dogodio se verbalni incident između optuženog Vuka Lakićevića i svjedoka-oštećenog Velizara Gardaševića.

UBISTVO JOVANA KLISIĆA-Lakićević: DNK je podmetnut, Vuksanović mi je čistio put zbog neregistrovanog vozila

Do incidenta je došlo kada je optuženi Lakićević reagovao na izjavu Gardaševića, koji je kazao da  mu je prvi put da svjedoči pred sudom. Lakićević je na to rekao: ,,I posljednji put“.

Gardašević je uzvratio prijetnjom govoreći: ,,P… m. k…., s:... jedna. Svi ćete završiti kao što vam je završio šef“.

Potom se u raspravu uključila majka optuženog Lakićevića i Đukića, optužena Zorica Đurović, koja je Gardaševiću kazala: ,,Nije ti Stefan dao ličnu kartu pa da znaš da je on pucao“.

Gardašević je na to uzvratio riječima: ,,P…. v.. m……, ponašate se kao da sam ja pucao na vas, a ne vi na mene“.

Tada je sud odlučio da se  iz sudnice udalje Gardašević, optuženi Vuk Lakićević i njegova majka Zorica Đurović. 

Dok su izlazili iz sudnice, optuženi Lakićević je pogledao prema predsjednici krivičnog vijeća koje sudi u ovom predmetu, sutkinji Vesni Kovačević i obratio se riječima: ,,Ti teroristo, pazi se“. 

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

Lakićević se tereti da je pripadnik grupe na čijem čelu se nalazi njegov polubrat Stefan Đukić.

Đukić je, u drugom predmetu,  optužen da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković koja je ranije vodila suđenje ovoj grupi za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića.

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

Zatim je došlo do hapšenja pet pripadnika Đukićeve grupe 13. avgusta 2021. godine. Pored planiranja da prebiju sudiju Biljanu Uskoković,  SDT ih tereti i za planiranje likvidira nekadašnje tužioce Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića i nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, policajace Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

(ФОТО) Истрага против Ђукића и групе: За смјену Катнића и Чађеновића извршној власти планирали дати милион еура

Nakon što je Uskoković penzionisana početkom prošle godine, predmet je u rad dodijeljen suiji Vesni Kovačević.  

Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, i Emil Tuzovićaiz Podgorice poznati su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja prošle godine. Zvicer je tada teško ranjen sa nekoliko metaka u grudi. Đukić i Tuzović su uhapšeni ubrzo nakon pokušaja likvidacije Zvicera i trenutno se nalaze u zatvoru u Ukrajini.

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

Za ubistvo Klisića 1. novembra 2019. godine ispred lokala ,,Savoja“ u Baru, a kojom prilikom je ranjen Velizar Gardašević, kao direktni izvršilac tereti se Stefan Đukić dok se njegova supruga, majka i polubrat  Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 22:28