Vesna Medenica privodjenje / VESNA MEDENICA PRIVODJENJE-LAZAR RUZIC
23/09/2022 u 16:00 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudski savjet uskoro o suspenziji sudije Milice Vlahović Milosavljević

Odredbom čl.121 st. 1 tačka 2 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama propisano je da će sudija biti privremeno udaljen od dužnosti ako se protiv njega pokrene krivični postupak za djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije,saopštili su za "Dan" iz Sudskog savjeta

Nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, kako smo nezvanično saznali, proširilo istragu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice na sudiju Privrednog suda Milicu Vlahović Milosavljević. Disciplinski tužilac je podnio zahtjev da se ona privremeno udalji od vršenja sudijske dužnosti. Odluku o tome Sudski savjet će donijeti odluku na narednoj sjednici.

–Odredbom čl.121 st. 1 tačka 2 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama propisano je da će sudija biti privremeno udaljen sa dužnosti ako se protiv njega pokrene krivični postupak za djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje sudijske funkcije – saopštili su za "Dan" iz Sudskog savjeta.

Naime, sumnja se da je Medenica od Vlahović Milosavljević tražila da kao sudija Privrednog suda donese odluku u jednom predmetu u korist njenog kuma Tivćanina Rada Arsića. Prema pouzdanim saznanjima, Medenica je sa sudijom Privrednog suda u vezi spornog predmeta komunicirala preko vajbera a prepiska je dio dokaza koji su u rukama specijalnih istražitelja.

Iz te komunikacije proizilazi da je Medenica naredila sudiji Vlahović Milosavljević da donese odluku kojom bi firmi Korporacija Ten iz Moskve bilo onemogućeno da od firme Vin, njenog kuma Arsića, naplati svoje dospjelo potraživanje od 400 hiljada evra.

Sudija Privrednog suda detaljno se, pred specijalnim tužilaštvom, izjasnila na ove okolnosti, a zasad nije poznato da li će i protiv nje po okončanju istrage biti podignuta optužnica. Ono što je izvjesno, potvrđuje naš izvor blizak istrazi, jeste da su istražitelji nakon zaplene i pretresa Medeničinog telefona došli do "interesantnih" komunikacija koje je bivša predsjednica Vrhovnog suda imala ne samo sa Vlahović Milosavljević, već i sa velikim brojem svojih kolega, a koje su predmet provjere SDT-a.

Sudija Vlahović Milosavljević nije željela da komentariše optužbe jer smatra da je to neprimjereno "u ovoj fazi postupka".

Medenica se nalazi u spuškom zatvoru, gdje smještaj dijeli sa nekadašnjom direktoricom "Plantaža" Vericom Maraš. Pritvor joj je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ostale okrivljene, ali i zbog opasnosti od bjekstva.

Objekat završen i useljen

Stanje na terenu, kako je u istraživanju objavio MANS, danas pokazuje da je na pokloljenoj parceli izgrađen objekat identičan onome za koji je Arsić pribavio dozvolu i izradio glavni projekat. Prema onome što su istraživači MANS-a zatekli na terenu, objekat je u potpunosti završen i useljen.

Podaci iz tehničke dokumentacije pokazuju da je vrijednost radova na izgradnji ovog objekta iznosila oko 125 hiljada eura bez unutrašnjeg opremanja.

Istraživački centar MANS-a ranije je došao je do podatka da je kćerka Vesne Medenice, Marija Medenica, krajem jula 2018. godine stavila potpis na ugovor kojim potvrđuje da je u ime svoje maloljetne kćerke D.D. primila poklon od tivatskog biznismena Rada Arsića, vrijedan 21 hiljadu eura.

Poklon se sastojao od parcele površine 586 kvadratnih metara u samom centru Kolašina. U tom ugovoru o poklonu navodi se da Arsić maloljetnoj D.D. parcelu poklanja "kao izraz zahvalnosti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:05