/ - Виши суд, Апелациони сду - фото: Дан илустрација
16/08/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судски савјет: Ускоро одлука о постављању судије који ће руководити Врховним судом

Савјет је донио одлуку о измјени одлука о формирању Вијећа за оцјењивање

На XVII сједници Судског савјета, одржаној данас,  констатован је престанак функција: Весни Беговић, судији Врховног суда Црне Горе, Бранки Лакочевић, предсједници Управног суда Црне Горе, Мирјани Милић, и Светлани Будисављевић, судијама Управног суда Црне Горе и Весни Јоветић, судији Вишег суда у Подгорици.

- Разматрајући ситуацију у функционисању Врховног суда Црне Горе, чланови Савјета су се сагласили да одлука о постављању судије који ће руководити тим судом до избора новог предсједника суда, буде донијета на сљедећој сједници Судског савјета. Судски савјет је констатовао престанак судијске функције Ранки Вуковић на лични захтјев, судији Врховног суда Црне Горе и члану Судског савјета Црне Горе- речено је из Савјета.

Савјет је усвојио измјене и допуне Плана слободних судијских мјеста за 2020/2021. годину. Поред осталог,  разматрајући захтјеве за утврђивање отпремнине ранијих судија Гордане Пот, Милосава Зекића, Судски савјет је утврдио право на отпремнину. 

- Савјет је донио одлуку о измјени одлука о формирању Вијећа за оцјењивање. Такође, донијета је одлука да се распишу огласи за шест судија Врховног суда Црне Горе, предсједнике Управног суда Црне Горе, Основног суда у Рожајама и Суда за прекршаје у Будви, затим два судијска мјеста у Управном суду Црне Горе, једно судијско мјесто у Апелационом суду Црне Горе, седам судијских мјеста у вишим судовима, два судијска мјеста у Привредном суду Црне Горе, три судијск амјеста у Вишем суду за прекршаје Црне Горе- саопштено је из Савјета.

Судски савјет је донио одлуку о расписивању интерних огласа за попуну по једног судијског мјеста у основним судовима на Цетињу, Жабљаку и Беранама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:35