/ - SKY-ILUSTRACIJA PORTAL DAN, SHUTTERSTOCK, FACEBOOK,
08/05/2023 u 14:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudu dostavljena SKY komunikacija sa fotografijama policijske torture

Kako je advokat Damir Lekić naveo u izjavi za portal Dan, na jednoj od pomenutih komunikacija se nalazi i njegov branjenik Stefan Kovač, sa zelenom plastičnom kesom stavljenom preko glave

U podgoričkom Višem sudu održano je ročište glavnog pretresa u predmetu protiv Stefana Kovača zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Njemu je danas ukinut pritvor.

I dalje su, u toku postupka, u fokusu navodi Kovača i medijske objave povodom policijske torture za koju navodi da je doživio.

Predsjednik vijeća  je obavijestio stranke da je Uprava policije Crne Gore  na njegovo traženje dostavila dopis uz koji je priložila SKY komunikaciju, na kojoj se nalazi korespodencija između određenih lica i fotografije mučenja i zlostavljanja više lica od strane, kako se sumnja,  policijskih službenika.

Kovač pred sudom prepoznao policajca koji ga je zlostavljao

Kako je advokat Damir Lekić naveo u izjavi za portal Dan, na  jednoj od pomenutih komunikacija se nalazi i njegov branjenik Stefan Kovač, sa zelenom plastičnom kesom stavljenoj na glav, koju sa obije ruke drži ovlašeni policijski službenik.

Advokat Lekić: Stefan Kovač je žrtva neviđene policijske torture i krivičnog progona

-Specijalni tužilac je predložio da se taj materijal sprovede kao dokaz. Dok sam se ja, jer sam kao branilac izričiti protivnik toga, protivio govoreći da to nije dokaz i da se sve činjenice kojima je Stefan Kovač govorio mogu utvrditi drugim dokazima koji postoje i koje posjedujemo, a da bi SKY komunilacija samo kontaminirala postupak i od njega bi učinila da postane nezakonit bez bilo kakve nužde i potrebe- naveo je advokat Lekić.

Sud će o tome nakmadno donijeti odluku. Sud je sasluša jos dva svjedoka, službenika policije.

Nakon toga saslušani su policajci Draško Kalinić i Janičić. I jedan i drugi su nedefinisano, neodređeno, dvosmisleno, protivrječno, različito i neuvjerljivo govorili o određenim činjenicama i okolnostima iz istih se uočava da su neistinito i nevjerodostojno predtavlili događaj i postupanje njih i ostalih službrnika njihovih kolega- smatra Lekić.

-Za Kalinića se Stefan Kovač izkasnio da prema njemu nije primjenjivao prinudu kao i da su se negativna dešavanja ,dok se on nalazio tu bila smirila, ali da je Janičić bio konstantno prisutan dok su ostali policajci kao i njegov kolega Nikola Žižić u prostorijama SPBOKK prema njemu primjenjivali brutalnu prinudu, a da to nije spriječio, niti pokušavao da zaustavi, već da je samo davao moralnu podršku Kovaču donoseću mu povremeno, kada ovi baš pretjeraju. predmete iz aparata za sokove i slatkise- kazao je advokat Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:51