jovan vukotić / - DAN
07/01/2023 u 19:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudu u Istanbulu predata optužnica za ubistvo Jovana Vukotića

Optužnica sadrži 91 stranicu, a okrivljeno je 16 osoba, među kojima je i Radoje Živković

Tužilaštvo u Istanbulu završilo je istragu povodom ubistva Jovana Vukotića, a optužnica na 91 stranici predata je sudu, prenose turski  mediji.

Kako pišu turski mediji, okrivljeno je 16 osoba, među kojima su Radoje Živković i Milan Vujotić, a stavlja im se na teret da su osnovali kriminalnu organizaciju, bili njeni članovi, pomagali u ubistvu i  falsifikovali isprave.

CRNI BILANS 2022: Tokom godine 18 ubistava, djeca žrtve krvavog pira

Pojavili su se i detalji optužnice, a navedeno je da je ubistvo nastavak obračuna klanova iz Crne Gore.

Mediji prenose da su članovi kriminalne organizacije radili po upustvu Radoja Zvicera na lociranju Vukotića, kao i da su uspjeli da ga pronađu u Istanbulu.

U optužnici se navodi da je nakon nekog vremena mafijaška grupa u Turskoj imala za cilj da organizuje napad na Vukotića koristeći svoju moć i resurse koje su imali na raspolaganju.

Dalje se navodi da su kontaktirali i kriminalnu organizaciju koju je predvodio Binali Camgoz. 

Kako prenosi "Sabah", okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću ponovo je zatraženo produženje zatvorske kazne zbog falsifikovanja službene isprave uz obrazloženje da su koristili lažne lične karte i pasoše. 

Mediji podsjećaju i da se ubistvo dogodilo u okrugu Šišli u Istanbulu 8. septembra u 19.30 sati. On јe na dan incidenta sa suprugom i djetetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu u vozilu koјim јe upravljao njegov turski vozač.

Dvoјica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil koјim јe upravljao vozač Јovana Vukotića i ubili Vukotića, a potom pobjegli. Ispostavilo se da јe Јovana Vukotića, koјi јe ubiјen na očigled supruge, tražio Interpol.

Policiјa Istanbulske bezbjednosno-obaveštaјne filiјale, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprava za јavnu bezbjednost pokrenuli su detaljnu istragu. 

Utvrđeno јe da јe Јovan Vukotić, koјi јe ubiјen, uhvaćen u Antaliјi 2018. godine, deportovan iz Turske i poslat u svoјu zemlju, ponovo se vratio sa lažnim ispravama nakon što јe u zatvoru proveo 18 meseci. Prema istragama, Јovan Vukotić, koјi se ilegalno vratio u Istanbul 2021. godine nakon puštanja na slobodu, počeo јe da živi u Istanbulu sa lažnom boravišnom dozvolom koјa sadrži podatke o identitetu stranog državljanina po imenu Predrag Popović, koјi živi u Istanbulu i ima prebivalištem dozvolu i njegovu fotografiјu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. mart 2023 18:40