Сујковића доводе на суђење / фото: Милован Нововић
22/04/2022 u 15:41 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сујковић изнио одбрану: Његош ме ударио песницом у главу, ничега се не сјећам

Једино се сјећам како два лица, једно за руке, а друго за ноге, вуку Милановића док ми он упућује псовке, покушавајући да се отргне – рекао је Сујковић износећи

Не могу да се изјасним о оптужници. Нијесам крив јер се не сјећам ничега што се одиграло, односно не сјећам се онога што стоји у оптужници и ставља ми се на терет, казао је Давор Сујковић (24) из Берана, којем се пред вијећем бјелопољског Вишег суда којим предсједава судија Иван Адамовић суди убиство суграђанина Његоша Милановића.

– Не сјећам се ничега од удараца које сам задобио. Наиме, Милановић ме је два пута ударио песницом у главу. Не сјећам се ни како сам се обрео на путу. Једино се сјећам како два лица, једно за руке, а друго за ноге, вуку Милановића док ми он упућује псовке, покушавајући да се отргне – рекао је Сујковић износећи.

Он је испричао да је дошло до сукоба у кафани због музике која је пуштана.

Наводи оптужнице

Према оптужници Сујковић је 15. децембра прошле године око 20.15 сати у мјесту Будимља код Берана, у близини угоститељског објекта "Градац'' лишио живота суграђанина Његоша Милановића. На терет му се ставља да је ножем марке "Бровинг'' са оштрицом дужине од око девет сантиметара више пута ударио у предјелу грудног коша и трбуха Милановића и том приликом нанио тешку тјелесну повреду опасну по живот и лаке тјелесне повреде, чиме је извршио кривично дјело убиство. Даље се у оптужници наводи да је истог дана, на истом мјесту, лако тјелесно повриједио Данила Бабовића, који је имао намјеру да му нож истргне нож из руке.

- Том приликом му је нанио повреду у виду посјекотине, чиме је извршио кривично дјело наношење лаких тјелесних повреда - наводи су оптужнице.

– Ја сам прије тога покушавао да смирим ситуацију између лица која су била за мојим столом и групе која је сједјела поред. Тог дана сам попио петанаест малих пива и био сам припит – казао је Сујковић и додао да са покојним Милановићем никад није имао сукоб и да прије кобног догађаја никад нијесу ни ријеч проговорили.

На ове тврдње реаговала је Милица Милановић, сестра убијеног и пуномоћник оштећене породице, која је устврдила да је Сујковић дуговао новац њеном брату.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:52