Predrag Sukovic / - IVAN PETROVIC-IPE
30/03/2023 u 06:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić odlučio je da najbitniji sektor Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala povjeri šefu Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću, saznaje nezvanično portal RTCG u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Šuković će, prema riječima sagovornika portala RTCG u MUP-u Crne Gore, sa pozicije šefa Specijalnog policijskog odjeljenja koordinisati Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala. Objašnjava se da će imati poseban zadatak da najvažniji, a ujedno i najkompormitovaniji sektor, dovede u red.

Ozbiljan kandidat da zamijeni uhapšenog v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dejana Kneževića, pored Šukovića, bio je i Predrag Tanjević, šef Jedinice za antikorupciju i nekadašnji šef pljevaljske policije. Tanjević važi za čovjek od velikog povjerenja ministra Adžića.

Međutim, procijenjeno je da rezultati koje je ostvario Šuković u prethodnom periodu preporučuju da dobije tako značajnu poziciju.

Podsjetimo, Knežević je nedavno uhapšen zbog optužbi za saradnju sa kriminalnim grupama.

Nakon sjednice Vijeća za nacionanlnu bezbjednost u utorak premijer Dritan Abazović rekao je da je ministar Adžić dobio odriješene ruke da sredi stanje u policijskoj službi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:03