Vesna Medenica privodjenje / VESNA MEDENICA PRIVODJENJE-LAZAR RUZIC
22/09/2022 u 13:59 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sumnjaju da je Medenica naručila presudu u korist Arsića

"Dan" je juče stupio u kontakt sa sudijom Vlahović Milosavljević, koja nije željela da komentariše optužbe, posebno pri činjenici kada se predmet nalazi u ovoj fazi postupka

Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu u predmetu protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice u odnosu na sudiju Privrednog suda Milicu Vlahović Milosavljević. Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskog istrazi, Medenica je navodno zahtijevala od sudije Vlahović Milosavljević da u predmetu njenog kuma Tivćanina Rada Arsića donese presudu u njegovu korist.

Ovim povodom "Dan" je juče stupio u kontakt sa sudijom Vlahović Milosavljević, koja nije željela da komentariše optužbe, posebno pri činjenici kada se predmet nalazi u ovoj fazi postupka.

Kako piše u naredbi, uticaj na sudiju Privrednog suda Medenica je vršila krajem 2018. i početkom naredne godine. Komunikaciju su vodile preko vajber aplikacije, koja je predmet provjera specijalnog tužioca. Kako pouzdano saznajemo, komunikacija je bila usmjerena na to da Vlahović donese odluku kojom bi pravnom licu AD Kotporacija Ten iz Moskve bilo onemogućeno da od firme Vin, vlasništvo Rada Arsića, naplati dospjelo potraživanje u iznosu od 400 hiljada eura. Naredba Vesne Medenice odnosila se na to da sudija treba i mora hitno da spriječi izvršenje dospjelog potraživanja u iznosu od 400 hiljada eura koje hipotekarni povjerilac AD Korporacija Ten Moskva ima prema Radu Arsiću i privatnom licu DOO "Vin", koje je u njegovom vlasništvu.

Nakon hapšenja Medenice i pokretanja istrage, sudija Privrednog suda se, kako pouzdano saznajemo, pred specijalnim tužilaštvom detaljno izjašnjavala na ove okolnosti. Prema pouzdanim saznanjima, u telefonu Vesne Medenica istražitelji su otkrili i niz drugih kontakata sa većim brojem crnogorskih sudija, od kojih bi mnogi mogli ući i u zonu krivične odgovornosti.

Bivša predsjednica Vrhovnog suda uhapšena je u aprilu zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš Medenica uticala na sudije prilikom donošenja konačnih odluka u pojedinim predmetima.

Na poklonjenoj parceli objekat od 125.000 eura

Nakon što Arsić poklonio parcelu maloljetnoj D.D., u kolašinskom Sekretarijatu za urbanizam izvršen je i prenos građevinske dozvole na unuku Vesne Medenice. Stanje na terenu, kako je objavio MANS, danas pokazuje da je na pokloljenoj parceli izgrađen objekat identičan onome za koji je Arsić pribavio dozvolu i izradio glavni projekat. Prema onome što su istraživači MANS-a zatekli na terenu, objekat je u potpunosti završen i useljen.

Podaci iz tehničke dokumentacije pokazuju da je vrijednost radova na izgradnji ovog objekta iznosila oko 125 hiljada eura bez unutrašnjeg opremanja.

Medenica se nalazi u spuškom zatvoru, gdje smještaj dijeli sa nekadašnjom direktoricom "Plantaža" Vericom Maraš. Pritvor joj je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke i ostale okrivljene, ali i zbog opasnosti od bjekstva.

Istraživački centar MANS-a došao je do podatka da je kćerka Vesne Medenice, Marija Medenica, krajem jula 2018. godine stavila potpis na ugovor kojim potvrđuje da je u ime svoje maloljetne kćerke D.D. primila poklon od tivatskog biznismena Rada Arsića, vrijedan 21 hiljadu eura.

Poklon se sastojao od parcele površine 586 kvadratnih metara samom centru Kolašina. U tom ugovoru o poklonu navodi se da Arsić maloljetnoj D.D. parcelu poklanja "kao izraz zahvalnosti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:31