фото: Драган Стојановић / - фото: Драган Стојановић
05/10/2021 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суспендовани машиновођа и отправник возова након инцидента у Бару

Није причињена материјална штета на возовима

Након инцидента на жељезничкој станици у Бару, када је у судару локомотиве и воза лакше повријеђен помоћник машиновође, суспендовани су машиновођа и отправник возова и против њих је покренут дисциплински поступак, саопштено је из Жељезничког превоза Црне Горе.

 - Сходно налазу Комисије за ванредне догађаје, машиновођа и дежурни отправник возова су на предлог Комисије за ванредне догађаје удаљени са посла до окончања дисциплинског поступка на којем ће се утврдити степен одговорности - саопштио је ЖПЦГ.

Подсјећају да је јутрос око девет сати дошло до контакта електромоторног воза бр. 6153 и маневарске локомотиве на улазној скретници у Бару. Није било повријеђених путника.

- Помоћник машиновође на маневарској локомотиви, који је у тренутку контакта био у стојећем положају, задобио је лакше повреде - саопштили су из ЖПЦГ.

Није причињена материјална штета на возовима.

- На лице мјеста су изашле првостепена и другостепена комисија, а овај ванредни догађај проузроковао је кашњење воза 6152 који из станице Бар полази у 9:25 часова у трајању од 59 минута, док се остали саобраћај на релацији Бар – Подгорица – Бар одвијао несметано -  наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:49