/ Сузана Мугоша (Фото: ПР Центар)
02/10/2021 u 18:38 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сузана Мугоша истражни судија Вишег суда

Како је раније потврђено из Вишег суда, судија Радомир Ивановић стекао је услов за пензију

Судија подгоричког Вишег суда Сузана Мугоша почела је да врши функцију истражног судије тог суда, сазнаје портал Дан из те институције. Била је задужена, поред осталих, и за предмет "државни удар" чији је пренос било могуће пратити уживо.

Према доступним подацима Вишег суда, Мугоша је правни факултет завршила 1994. године, а правосудни положила 1998. године.

- Кретање у служби: приправник у Државном тужилаштву Подгорица од 1995. до 1998. године, сарадник у Основном државном тужилаштву Подгорица од 1999. до 2000. године, замјеник Основног тужиоца Подгорица од 2000. до 2005. године. За судију Основног суда у Подгорици изабрана је 2005. године. За судију Вишег суда у Подгорици изабрана  01. марта 2012. године- подаци су са сајта Вишег суда.

image
Са суђења за "државни удар"

Како је раније писао портал Дан, а потврђено из Вишег суда, судија за истраге Вишег суда у Подгорици, Радомир Ивановић стекао је услов за пензију, па ће од 8. октобра бити пензионер.

Поред њега, одређен број судија  такође може на основу новог закона отићи у пензију.

Попуна ће у првом реду ићи из Вишег и Апелационог суда. То значи да ће, као што је и сада ситуација, предмете поводом оптужнице за извршење тешких кривичних дјела  морати да задуже нова судска вијећа.

Због тога се и сада нека суђења одлажу. А онамо гдје су успостављена нова судска вијећа, судски процес је кренуо у поновљеном поступку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:33